Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žák ukradl učitelce auto, naboural s ním hned do stromu

Chlapec s autem ujel několik metrů, pak naboural do stromu!
Chlapec s autem ujel několik metrů, pak naboural do stromu!  (Autor: TV JOJ)
Autor: mka - 
5. února 2016
18:25

Bizarní případ pokusu o krádež auta vyšetřovali slovenští policisté. Pachatelem byl totiž teprve desetiletý chlapec a žák základní školy, který se snažil ujet s autem své učitelky. Nevyjel ale ani z areálu a s vozem narazil do stromu.

„Učitelka si všimla, že se jeden z žáků nachází v kabinetu u třídy. Když odešel, zkontrolovala si věci. Chtěla se přesvědčit, že jí nechybí peněženka nebo mobil,“ uvedl pro TV JOJ ředitel školy Vladimír Jančík. Majitelka vozu si poté pravděpodobně všimla, že se auto nachází na jiném místě, než kam ho zaparkovala.

Malý zloděj si z kabinetu odnesl něco mnohem hodnotnějšího – klíčky od auta. Venku se mu dokonce podařilo auto i nastartovat. Pak se ale stalo něco, co nečekal. V autě byla pravděpodobně zařazená rychlost, takže se po nastartování rozjelo. Chlapec s ním tedy ujel pár metrů, pak naboural přímo do stromu!

Jakoby to nestačilo, jeho kriminální chování pokračovalo. Když zjistil, že jeho řidičské schopnosti na řízení přeci jen nestačí, tak auto zamkl, odešel a klíčky si vzal s sebou. „Policie ani po prohledání širokého okolí klíčky nenašla,“ doplnil Jančík pro TV JOJ.

„Policie ve Spišské Nové Vsi v souvislosti s tímto činem zahájila trestní stíhání pro za trestný čin neoprávněného užívání cizího vozidla. Pachateli hrozí trest až pět let odnětí svobody,“ uvedla pro JOJ policejní mluvčí Jana Mésarová. 2584903:gallery:true:true

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi