Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Muž utekl policistům do řeky, pak jim uplaval. Neviděli jste ho?

Autor: ČTK, haj - 
7. února 2016
17:24

Policie v Sokolově chtěla zastavit auto a prohlédnout ho. Nic neobvyklého, jenže řidič z vozu najednou vyskočil a dal se na útěk. Aby strážníkům unikl, vrhl se do vod řeky Ohře a chtěl uplavat. V jednu chvíli dokonce zmizel pod hladinou, a tak po něm celou noc policie na souši a hasiči a potápěči ve vodě pátrali. Marně, po muži jako by se zem slehla.

Hlídka chtěla kolem 20:30 zkontrolovat vozidlo, které projíždělo Nádražní ulicí. Policisté za ním jeli a poté, co vůz odbočil do Mlýnské ulice, zapnuli majáky. Řidič zastavil a skočil do řeky, kterou přeplaval.

„Na druhé straně chvíli utíkal po cyklostezce, ale když si všiml, že i tam jsou policisté, opět skočil do řeky. Přes opakované výzvy, aby z řeky vylezl, že se blíží k nebezpečnému místu, neuposlechl a těsně před mostem se ztratil pod hladinou,“ uvedla mluvčí.

Desítky policistů a hasičů včetně potápěčů v sobotu v noci i v neděli přes den pročesávaly vodu i okolí, ale řidiče nenašly. Podle spolujezdce, který zůstal ve vozidle, by se mohlo jednat o muže, po němž policisté pátrají od letošního ledna.

„Pokud lidé muže od včerejších 21:00 spatřili, mohou to ohlásit na nejbližším obvodním oddělení nebo na lince 158,“ řekla pro ČTK policejní mluvčí Kateřina Böhmová. Hledaný 28letý muž ze Sokolova je 170 až 180 metrů vysoký.

Muž, který skočil do Ohře, aby uprchl před policisty. Muž, který skočil do Ohře, aby uprchl před policisty. | Kateřina Moravcová

Lacmin ( 5. července 2017 14:23 )

 Znám osobně jmenujese Vrabec ale uz asi 10 let jsem ho nevidel

rada42 ( 7. února 2016 18:24 )

Plave směrem na Hamburk...

moiaza ( 7. února 2016 18:15 )

Měli plavat za ním. Policajti se neutopí. Jsou nepotopitelní. Je všeobecně známo, že dutá věc se nepotopí.

naidka ( 7. února 2016 17:44 )

Však až skončí policisté pátrání, on vyplave. Záleží jenom na tom, za jak dlouho.

santikxauz ( 7. února 2016 17:39 )

To je nápad,v takové vodě se koupat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání