Slavnostní oběd, kterého se účastnili především nominovaní na Oskara, čítal celkem 150 hostů. Konal se v hotelu Beverly Hilton a účastnily se ho takové hvězdy jako Leonardo DiCaprio, který je nominovaný v kategorii nejlepší herec v hlavní roli, stejně jako Sylvester Stallone.

Nechyběla ani Jennifer Lawrence, která je již zkušeným oscarovým matadorem a v roce 2012 cenu získala za svou roli ve filmu Terapie láskou. Účastnil se také Matt Damon, nominovaný za svůj výkon ve filmu Marťan, a Lady Gaga, nominovaná za píseň Til It Happens To You, kterou napsala společně s Diane Warrenovou. Dále se zúčastnily například herečky Rooney Mara a Saoirse Ronan. Ukázal se také režisér Steven Spielberg nebo herec Mark Ruffalo.

Akademie udělující slavné sošky je však dlouhodobě terčem kritiky kvůli tomu, že se mezi nominovanými či oceněnými málokdy vyskytnou herci jiné než bílé barvy pleti.

Letošní ročník není výjimkou. Na skupinové fotografii, kde pózují všichni nominovaní dohromady, lze sotva nalézt člověka tmavé pleti! Přitom americká společnost je etnicky velmi pestrá. Dlouhodobě se ale mluví o tom, že obsazení hollywoodských filmů této skutečnosti neodpovídá. Filmaři však stále v naprosté většině případů obsazují herce bílé pleti. 

Fotogalerie
15 fotografií