Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babička (106) roztančila Obamu. Prezidentský pár čipernou seniorku nestíhal

Autor: mb - 
22. února 2016
16:15

Prezident USA Barack Obama (54) a jeho choť Michelle (52) jsou zvyklí přijímat v Bílém domě státníky ze všech koutů světa. Setkání mají důstojný charakter řídící se protokolem. Nyní ale Obama přijal hosta, který se vymykal konvencím. Stařenka Virginia McLaurin (106) vtrhla do sídla prezidenta s vervou mladice a roztančila manžele Obamovy, ti jen stěží stíhali její tempo.

„Zpomal, zpomal, ne tak rychle!“ smál se prezident Obama, když se babička rozeběhla pozdravit jeho manželku Michelle. Ta byla energií stařenky také nadšena: „Až zestárnu, chtěla bych být jako vy!“ pronesla Michelle. „Ale vždyť můžeš!“ odpověděla Virginia McLaurin a začala s prezidentským párem tančit.

Obrovská energie byla nakažlivá, Obama se smál od ucha k uchu a zeptal se na tajemství zdraví i dlouhověkosti neobvyklé návštěvy: „Jak to děláte, že i ve 106 letech tančíte?“ vyzvídal prezident. „Hýbej se!“ prozradila svůj recept Virginia.

Setkání se uskutečnilo v rámci oslav tzv. Měsíce černošské historie, který v USA probíhá v únoru. „Myslela jsem, že se nikdy nedožiju toho, že budu v Bílém domě. Řeknu vám, jsem tak šťastná, že máme černošského prezidenta. Jsem tady, abych oslavil den černošské historie,“ svěřila se Virginia prezidentskému páru.

Video Virginia McLaurin v Bílém domě - Blesk TV
Video se připravuje ...

Měsíc černošské historie se v USA slaví od roku 1976, už od počátku však tento projekt čelí kritice. Prakticky každý rok okolo Měsíce černošské historie panuje emocemi nabitá debata, zda je správné takovýto svátek vůbec slavit. Kromě bělošských organizací svátek kritizují i někteří černoši, mimo jiné i slavný hollywoodský herec Morgan Freeman (78). „Nechci měsíc černošské historie. Historie černochů je americká historie,“ prohlásila legenda filmového plátna.

bhjpl ( 22. února 2016 17:18 )

carmine včera Rychetský a spol v debatě sdělili, že války na východě jsou pro záchranu Ruska, tak je to. Padlo na hubu a konečně to se o tom mluví nahlas.

bhjpl ( 22. února 2016 17:14 )

Zemča netrsá, trsá za něho carmin

bhjpl ( 22. února 2016 17:12 )

Zeman s babičkama netrsá?

Zobrazit celou diskusi