První nedočkavci se u vchodu do divadla Venuše objevili před jedenáctou. „Jsme tady ze Žižkova a sháníme nějaké sklo nebo hrníčky na chalupu. Tak uvidíme, jestli si něco vybereme,“ řekli Blesk.cz manželé Dvořákovi. Lidí hned na úvod trhů dorazilo kolem třiceti, vstup byl volný.

V divadle převažovali prodejci s retro a vintage sklem a porcelánem, celkem tu měli čtyři krámky. Cena porcelánu i skla se pohybovala kolem 150 korun. Dva obchůdky zase nabízely vinylové desky, převažovali interpreti ze „zlatých šedesátých“. Krámek hned u vchodu zase nabízel vintage šperky sestavené z fragmentů starých šperků. Tady se ceny pohybovaly od dvou stovek do 650 korun. V dalším krámku byly staré knihy, jinde zase kožené věci.

Svůj stánek měl na trhu i jeho pořadatel Retro dvacet.
Autor: Pavel Lopušník

Někteří přesto odcházeli zklamaní. „Je tady toho celkem málo, myslel jsem, že to bude větší. Přišel jsem jenom ze zvědavosti a doufal jsem, že mě něco zaujme. Nakonec jsem si nic nekoupil,“ řekl student Petr (25).

Mezi prodejci byla i Kristýna Hoštálková, která získala vztah k retro a vintage na mateřské dovolené. „Nejprve jsem začala prodávat vintage oblečení a doplňky na bleších trzích na Tyláku a na Náplavce. Postupně jsem začala nabízet i nakupovat starší keramiku, sklo, prodávám také staré foťáky, hodinky nebo bižuterii,“ řekla Blesku, aby dodala: „Velice ráda mám starožitnosti z první republiky nebo výraznou estetiku předmětů ze 60. a 70. let. A jsem ráda, když mohu těmito věcmi udělat radost i druhým.“

Návštěvníci se také mohli osvěžit kávou a zákusky, které obstaral společenský klub Divoké matky.

Podívejte se na další fotografie:

Fotogalerie
9 fotografií