Celé setkání probíhalo v neoficiálním duchu, Obama, princ William ani jeho mladší bratr Harry (31) se neobtěžovali s nošením kravat a malý princ George (2) přišel návštěvu přivítat dokonce v pyžamu a županu, jelikož se už chystal do postele. 

Oba manželské páry a princ Harry si ještě před večeří stihli dát v přijímacím salónku pár skleniček a popovídat si. Díky tomu se tak fotografům naskytl pohled na místnost poprvé od té doby, kdy si ho Kate s Williamem přestavěli podle svého vkusu a nechali ho vymalovat. Rekonstrukce přišla na horentní sumu 4,5 milionu liber z peněz daňových poplatníků (víc než 150 milionů korun). Stálo to za to? Posuďte sami v galerii. 

V centrální části útulného pokojíku byla k vidění kromě dvou krémových pohovek s polštářky květinových vzorků také šestiúhelníková podnožka, na níž ležela jedna z hraček, které prezident daroval princi Georgeovi. Šlo o plyšového pejska, který je přesnou replikou Obamova skutečného psího miláčka Boa (rasy Portugalský vodní pes). 

V místnosti nechyběl ani další Obamův dárek malému princátku – dřevěný houpací kůň, na kterém se před spaním George chvíli pohoupal. Pokoj také zdobí hned několik větších obrazů a spousta rodinných fotek. Kromě vévodkyně Kate na svatbě či prince Williama v teenagerských letech je zde také snímek Harryho a Williama jako dětí spolu s maminkou Dianou (†36), která tragicky zahynula v roce 1997. 

Unikátní pohled do přijímacího salonku v Kensingtonském paláci
Autor: ČTK, EPA, Reuters

1) Ručně vyráběný houpací kůň, kterého poslali Obamovi princi Georgeovi těsně po jeho narození. 2) Obrázek Carole a Michaela Middletonových na svatbě jejich dcery Kate s Williamem. 3) Fotka mladého prince Williama. 4) Jedinečný snímek princezny Diany se syny Williamem a Harrym. 5) Rodinná fotografie před egyptskými pyramidami. 6) Černobílý snímek Vévodkyně z Cambridge na svatbě Laury Parker-Bowles v roce 2006. 7) Kniha fotografií z divočiny s názvem On This Earth, A Shadow Falls (Na tuto Zemi padá stín).

Unikátní pohled do přijímacího salonku v Kensingtonském paláci
Autor: ČTK, EPA, Reuters

8) Další dárek Obamových Georgeovi – replika jejich pejska jménem Bo. 9) Na pohled pohodlná šestiúhelná podnožka. 10) Zřejmě malba holandského umělce Melchiora de Hondecoetera. 11) Lahev Smirnoff Ice za 12 liber a lahev ginu Gordon za 14 liber na rohovém stolku. 12) Vonná svíčka. 13) Další obraz, neznámý autor. 

Královský župánek zmizel ve vteřině 

Sotva byly zveřejněny snímky prince George v modrém pyžámku, světlém županu s monogramem a v bačkorkách s letadýlky, strhlo se doslova nákupní šílenství. Podle informací britského Daily Mailu byl stejný župan značky My 1st Years (Má první léta) za 27 liber během pár minut poté v internetovém obchodě vyprodán. Doslova se po něm slehla zem. Maminky z Anglie tak zřejmě touží po tom, aby se jejich ratolesti podobaly princátku alespoň oblečením, když už ne majetkem. 

Fotogalerie
12 fotografií