O finálovém večeru Miss Slovensko se mluvilo jako o neskutečné show, o které se Čechům jen může zdát. Proto si asi v minulých ročnících brali české moderátory. Jeden ročník v podpatcích odmoderoval Leoš Mareš, pak po dva roky Jan Kraus, který při svém první moderování během přenosu spadl do orchestříště. Na Adelu Banášovou, která je ve svém oboru bezkonkurenční, buď neměli pořadatelé peníze, nebo prostě jen nechtěla, a tak si vybrali rádiového moderátora Michaela Saba. I když se o něm v kuloárech mluví jako o vtipném a pohotovém chlapci, tak v pátek neměl svůj den. Jeho suché vtípky, glosy mimo mísu, nebo tanečky, "zabilo" neustálé WOW!. A to voouuuuv se ozývalo pravidelněji než tikot hodinek.

Na druhou stranu se alespoň hosté mohli soustředit na finalistky. Na první pohled kočky, ale jinak pouze předtočené medajlonky, které mají dívkám pomoct, odhalily, že pod nánosy líčidel a záplavou loken, to jsou obyčejné holky, které potkáváme na ulicích a o soutěži Miss ani nesní. Ještě štěstí, že na Slovensku milují divadelní make-upy, s kterými se chodí vynášet i koš, a zřejmě i proto většina cen byla kosmetických.
Očekávaná promenáda v plavkách, kde holky doprovázeli tanečníci z Pistols, připomínala casting na go-go tanečnice nebo společnice do night clubu. Dívenky v bílých asymetrických plavkách se závojem a kalhotkami, které jim lezly ze všech stran, si velkou hlavu s postavami nedělaly. Většině se zadek třásl jako sulc. Co by taky pak s těmi vouchery na kliniky estetické krásy, jež byly mezi výhrami, dělaly, že?
V České Miss jsou podkategorie Miss hlava, Miss hlas, Miss technika, na Slovensku je to Miss Gosh, Miss Príjemný hlas a Miss press. Ale vítězky jsou jako u nás tři. Takže titul Miss Slovensko si odnesla osmnáctiletá Kristína Činčurová, na druhém místě se umístila Michaela Meňkyová, jejíž bratr Peter se pyšní titulem Muž roku 2009, a na třetím Lenka Tekeljaková. Tak uvidíme, který milionář na jaře vymění nejenom gumy, ale i missky...
Jedno se ale Miss Slovensko nechat musí, a to neskutečná scéna, světla a hudba. V tomhle Slováci opravdu nechybují...
Fotogalerie
3 fotografie