Modely z kůže v oblibě neklesají, ale na scéně je i klasika z denimu či horký hit současné sezony, jenž je variací na neméně klasické bombery. Netradiční spojení skloňovaných bundiček s jinými svršky každopádně provokuje, ale dosáhnout toužené, vkusu neprotiřečící jedinečnosti je mnohem těžší, než se mnohým zdá.

Počínejte si obezřetně. Někdy stačí zažitý styling osvěžit nečekaným doplňkem. Anebo zkuste ke country kreacím obléct místo denimové bundičky kožený křivák. Módního bombra vzít k širokým kratším kalhotám či delší plisované sukni z lehkého materiálu plus teniskám. Jednoduché to rozhodně není a samotná odvaha outfit na jedničku nejistí.

Uspět znamená mít dobré módní instinkty, cit pro věc a také mít na paměti, že...

* Fúze kožených bundiček a společenských kreací je kontroverzní a hlavně obehraná písnička.

* Spojení džínových bund s květovanými šaty ve stylu padesátých let představuje vyčichlou retro hru.

* Bomber je na vkusně drzou kombinaci náročný.

* Slučovat neslučitelné za každou cenu znamená cestu do módního pekla.

* Provokativní hra s různými styly by nikdy neměla být na úkor přitažlivosti.

Dominika Mesárošová: Hra na pošťačku?

Barevné spojení skořicové s valéry šedomodré je příjemné. Šaty z žebrovaného úpletu lze považovat za klasiku. Obří řádkování materiálu deformující silikony připomínají, že monumentální prsa a vysoké rozparky jsou příliš. Vzbuzují dojem ordinérnosti. Kozačky do půl lýtek vypadají zajímavě, ale sportovní bomber outfitu šmrnc nedodá. Na břiše trůnící kabela s výlisky loga Louis Vuitton vyznívá jako luxusní brašna listovní doručovatelky.

Známka: 3

Dominika Mesárošová: Hra na pošťačku?
Autor: Herminapress.cz

Michaela Gemrotová: Přešlap po sezoně

Operní zpěvačka, jež se stala hvězdou českých muzikálů, je bezpochyby velmi půvabná žena se silným hlasem, leč dobrým vkusem nikoli. A i když se snaží vycházet ze zavedených trendů, postrádá potřebný instinkt pro outfit. Platí to i pro kombinaci dlouhých, nevhodným bižuterním kolierem doplněných šatů a útlé bundičky se sportovními zipy. Tento kontrast stylů je pasé a i v době, kdy na scéně provokoval, by tahle kreace s deficitem citu pro věc propadla.

Známka: 4

 

Michaela Gemrotová: Přešlap po sezoně
Autor: Herminapress.cz

Jana Stryková: Nezvládnutá ležérnost

Kombinace šatů do zvonu se sportovní bundičkou s klubovými nášivkami bohužel dobrým tahem není, byť jsou ony šaty značně univerzální a lehké bundy ve stylu bomber opět trendy. Volba hnědých bot je další chybou, jež na přitažlivosti celku ubírá. Lepší by byly vyšší martensky, polobotky zvané spectator nebo klasická perka Chelsea. A místo krepsilonových punčocháčů vlněné či bavlněné, klidně kosočtverečným kárem zdobené punčochy.

Známka: 3

 

Jana Stryková: Nezvládnutá ležérnost
Autor: Herminapress.cz

Hana Kynychová: Licitace amatérky

Kožená, prošíváním vyšperkovaná sportovní bunda na zip není ke košilovým propínacím šatům z popelínu ideální. Helmičku žokeje připomínající čepice se s malou, přes hruď zavěšenou kabelkou spíš tříská, než ve spojení s ní dráždivě provokuje. A pokus o hravě kontroverzní styling nevylepší ani třpytivě zlaté tenisky, jež ve spojení s ostatními doplňky a svršky vyznívají dosti lacině a pomyslnou třešničkou outfitu nejsou, byť se snaží monolit černé efektně narušit.

Známka: 4

 

Hana Kynychová: Licitace amatérky
Autor: Herminapress.cz

Lenka Vlasáková: Výstřel mimo terč

Kobaltově modré šaty s velkoryse širokou, v pase nabranou sukní a s živůtkem prádlové jupky na knoflíky se silnými punčocháči neladí. Byť ony s hladkou, pásem gumy ozvláštněnou botou pod kotníky elegantně splývají. Volba kožené bundy je úlet. Když už nějaká slupka, tak raději lehký plášť, velkorysý kardigan. Brož glamour vážky plus jakési letadlo vetknuté do klopy ilustrují nedostatek citu pro sourodost v nesourodosti.

Známka: 4

 

Lenka Vlasáková: Výstřel mimo terč
Autor: Herminapress.cz

Andrea Kerestešová: Maloměstská šaráda

Bundička z vyšisovaného denimu spadá k hájené klasice. Stejně tak ke kolenům sahající, padesátými léty dvacátého století inspirované šaty s velkoplošným floristickým dezénem. Totéž platí pro hladké rudé lodičky. Bohužel dohromady je tahle kombinace vyšeptalou vzpourou oproti sounáležitosti stylu. Silonové punčochy a zvířecí brož na patce kapsy bundy nedostatek citu pro věc jen pečetí.

Známka: 4

Andrea Kerestešová: Maloměstská šaráda
Autor: Herminapress.cz