Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dívka ve vlaku napíná diváky prvními ukázkami a láká na hvězdy

Autor: Ivan D. Hladík - 
23. května 2016
17:26

Knižní předlohu filmu přirovnávali k Fincherově Zmizelé. 19 týdnů se držela na špičce prodejů. První záběry dávají naději, že filmová podoba bude stejně temná a plná napětí. Do kin půjde na podzim.

Rachel dojíždí ranním vlakem do Londýna. Den co den si prohlíží útulné předměstské domky, a když vlak na chvíli zastaví u návěstidla, naskýtá se jí pravidelně letmý pohled do soukromí mladého páru. Postupem času Rachel začíná mít pocit, že ty dva lidi zná. Představuje si, že je zná. Dá jim dokonce jména: Jason a Jess. Jednoho dne však zahlédne něco, co ji šokuje. Stačí pouhá minuta, než se dá vlak zase do pohybu, a náhle je všechno jinak… Tak zní synopse knihy, která na sebe po svém vydání strhla pozornost kritiky i čtenářů. Rachel je hodně problematická postava, kterou je pro Emily Bluntovou zřejmě příjemné hrát. „Rachel bylo opravdu zajímavé psát,“ prozradila v rozhovorech autorka knihy Paula Hawkinsová.

„Její osud je neuvěřitelně frustrující. Jedná opravdu hloupě a má špatný úsudek. Tohle chování vychází z její závislosti na alkoholu. Některým lidem byla proti srsti, ale já jsem se do ní vcítila,“ říká Hawkinsová. „Pro mě je to o ztvárnění velmi nešťastné ženy,“ uvedla jinde Emily Bluntová (33). „Je to o závislosti a osamělosti, voyeurismu a o tom, co si myslíme, vidíme, ale také nevidíme. Všichni přece jezdíme do práce a uvažujeme o životech lidí ve vlaku. Tahle Rachel je nejvíc nespolehlivý svědek na světě, je skoro pořád opilá. A přestože má pravdu, nikdo jí nevěří. Takovou postavu jsem ještě nehrála,“ dodává Bluntová.

Rachel a ti druzí

Poznat Rachelinu složitou podstatu jsme i my mohli několikrát. V knize i v její audioknižní verzi, která patřila k úspěšným titulům. Rolí tří hlavních žen příběhu se tady obdivuhodně zhostily Petra Špalková, Tereza Bebarová a Lucie Pernetová. Šťastnou ruku ale mělo především studio DreamWorks, které získalo filmová práva na knihu The Girl on the Train v roce 2014, kdy byla budoucnost knihy ve hvězdách. První fotografie a ukázky z filmového thrilleru podle Pauly Hawkinsové nazvaného Dívka ve vlaku nasvědčují tomu, že se tvůrci drželi chladné atmosféry, hrozivé předehry věcí, které se pomalu derou na povrch.

Video  Trailer k filmu Dívka ve vlaku  - Freeman Ent.
Video se připravuje ...

Rachel hraje Emily Bluntová, jí obdivovaný pár Jasona a Jess pak Luke Evans (37) a Haley Bennett (28). Toma (Justin Theroux, 44) měl nejprve hrát „kapitán Amerika“ Chris Evans (34). Také roli Scotta/Jasona měl ztvárnit Jared Leto (44), musel však prý roli odmítnout kvůli jinému natáčení. Napínavý příběh ožívá pod taktovkou režiséra Tatea Taylora (46, mj. Černobílý svět). V obsazení narazíme třeba i na Lisu Kudrowovou (52) známou jako Phoebe v seriálu Přátelé. Výpravu má na starosti Kevin Thompson (Bourneův odkaz, Birdman), film se natáčí v New Yorku, byť je děj zasazen do Londýna. Do českých kin vtrhne Dívka ve vlaku 6. října.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi