Dobrý den, začala mě trápit inkontinence a stydím se o tom někomu říct. Co mám dělat? Děkuji!

Dobrý den, každá 4. žena má problém s únikem moči. Máte ale pravdu v tom, že jde stále o jedno z posledních medicínských tabu. Doporučuji navštívit některou z urogynekologických poraden, kde budete v péči odborníků. Než se k tomu odhodláte, doporučuji používat některou z vložek TENA lady, popřípadě natahovacích kalhotek TENA Lady Pants, pokud by byl únik moči větší. Obrátila bych se také na svého praktického lékaře popřípadě gynekologa.

Dobrý den, je mi 25 let a pravidelně cvičím. Občas, když se směju nebo si kýchnu, mám malý problém… Je možné, že mě problémy s inkontinencí trápí v tak "mladém" věku?

Dobrý den, určitě můžete i v tak mladém věku inkontinencí trpět. Včasnost této diagnózy je zásadní. Vyhledejte prosím lékaře (praktik či gynekolog), aby určil, o jaký typ inkontinence jde. Než se tak stane, doporučuji použít vložky TENA lady (nejmenší dostupné slipové vložky).

Velice mě zajímá, jaký je rozdíl mezi klasickou menstruační vložkou a inkontinenční vložkou?

Dobrý den, menstruační vložka je vyrobena tak, aby zachytila únik krev. U vložek TENA Lady pro inkontinencí je základním benefitem schopnost vložky pojmout moč okamžitě, díky prášku, který ji přemění v gel. Vložky se dají používat opakovaně bez obavy, že dojde k protečení. Zásadní je také to, že speciální superabsorbent (prášek) pohlcuje zápach tím, že moč neutralizuje.

Jsou vložky TENA Lady hrazené pojišťovnou?

Dobrý den, vložky TENA Lady jsou hrazeny pojišťovnou. Finanční limit pro 1. stupeň, kam vložky patří, je 450,- na měsíc.

Dobrý den Michaelo, který lékař mi může pomůcky pro inkontinenci předepsat?

Dobrý den, pomůcky pro inkontinenci může předepsat praktický lékař a dále lékaři těchto specializací: gynekolog, urolog, geriatr a neurolog, jsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění.

Zaujalo vás toto téma? Celý chat si můžete přečíst zde!