Skupina fotografů před víkendem vyrazila na workshop Holešovické střechy. Během něj účastníci zdolalil hned sedm vysokých budov, které se v Praze 7 nacházejí. Pod vedením ředitele festivalu Fotosféra Jana Hodače začali fotit na střeše ArtGenu, postupně pak navštívili Business centrum Rosmarin, Lighthouse, budovu NKÚ, Prague Marina, Classic 7, věž pivovaru Holešovice a naposled vstoupili na střechu komplexu, kde sídlí také redakce Blesk.cz.

Blesk.cz na střeše NKÚ

Redakce Blesk.cz se ke skupince lidí s fotoaparáty přidala, když měli namířeno na střechu Nejvyššího kontrolního úřadu. Při vstupu do budovy Nejvyššího kontrolního úřadu musela celá početná skupina absolvovat přísné vstupní prohlídky, které se vyrovnají těm při odbavování na letišti. Jeden z organizátorů akce, fotograf Jan Vršinský, zmínil historku, kdy při jedné cestě na střechu za účelem fotit zůstala celá skupina účastníků hodinu zaseknutá ve výtahu. Nástup do zdvižné kabiny tím získal úplně nový náboj, naštěstí se ale historie v NKÚ neopakovala.

Video ze střechy NKÚ:Holešovické střechy však nejsou jedinou akcí, která v rámci festivalu Fotosféra probíhá. Například dnes v sobotu 28. května se koná Fotoprůvod Holešovickou náplavkou od 15 do 18 hodin. Další události, které Fotosféra pořádá, naleznete zde.

Fotogalerie
10 fotografií