V devadesátých letech mu pózovaly známé české modelky a celebrity. Fotil svůdné krásky pro Playboy. Pak se ale sebral a z Česka zmizel splnit si svůj sen do daleké Tanzánie. Otevřel si tam penzion. Ale byznys nešel tak, jak si dobrodruh zocelený lety na moři, které brázdil jako kapitán plachetnice, představoval.

Klienti se nehrnuli a ze snu se tak stala noční můra, která skončila sebevraždou. Fotograf Jirka Blahoslav Bláha dlouho volal o pomoc. Někteří jeho přátelé od něj ještě minulý týden dostali zprávy o tom, že by se rád vrátil domů do Česka. Ještě pár hodin před svou smrtí napsal kamarádům. „Pokud se zítra neozvu, jsem mrtvej. Pozdravuj lidi, co známe na fb,“ napsal svému příteli Pavlu Naimanovi, který o tom v šoku informuje na sociální síti.

Že to nebyla jen planá hrozba, je všem nyní už bohužel jasné. Jiří Bláha se oběsil. O posledních chvílích Bláhova života se zatím příliš neví. Podle některých informací ho našli oběšeného v pokoji jeho penzionu. Zemřel někdy z pátku na sobotu.

Tragickou informaci potvrdil všem šokovaným známým a přátelům Jirkův syn Martin. „Chtěl bych vás všechny poprosit, aby se tu přestalo řešit, co se stalo a kdy se stalo. Jsou věci, které se už vrátit nedají, a tohle je právě jedna z nich. Děkuji za projevenou lítost nad tragédií, která se stala, a prosím o trochu klidu a soukromí pro všechny, kterých se to bezprostředně týká. Děkuji, syn,“ napsal na sociální síti syn Martin Bláha.

„Já sám teď nevím, co a jak bude. Je to vše moc složité a v tuto chvíli musím poděkovat všem lidem, kteří jsou přímo na místě a vše zařizují,“ dodal na sociální síti jeho syn. 

V šoku z jeho odchodu jsou také slavní. Eva Decastelo vzpomíná na focení s Bláhou, když ji fotil na titul časopisu Dívka. „To snad ne!“ napsal nevěřícně na sociální síť herec Jan Antonín Duchoslav.


Fotogalerie
22 fotografií