V devadesátých letech minulého století studoval portrétní a aktovou fotografii u světově uznávaného fotografa Stefana Santoriho v Římě, kde začínal jako vizážista. Jeho práce bývají publikovány v médiích a reklamě.

Z časopisů jmenujme například Playboy, Hustler, Penthouse, Český modelling, Xantypa, Excelsior, Newlook či italský Lui. Fotoobrazy J. B. Bláhy jsou k vidění ve výstavních prostorách i soukromých budovách po celém světě.

Video
Video se připravuje ...

Plný kufr drog na pražském „hlaváku“. A sebevražda slavného fotografa celebrit redakce Blesk

Jeden sen si splnil a prahl po dalším. Proto jednoho dne sbalil kufry a odstěhoval se do daleké Tanzánie. Tam si otevřel penzion. Jenže byznys nešel podle jeho představ. Klienti se nehrnuli a Bláha měl čím dál větší deprese. Ty si léčil na moři. Jako kapitán plachetnice na moři strávil spoustu let a procestoval mnoho zemí.

V letních měsících se J. B. Bláha pohyboval ve Středomoří na jachtě Sun Celebrity mezi Itálií, Sardinií, Korsikou a Elbou, kde se věnoval mimo jiné i focení pro klientelu z celé Evropy. V zimě se vracel do České republiky, kde pracoval na vytváření různých pictoriálů, reklamních fotografií a zakázek pro širokou veřejnost.

Málokdo také ví, že Bláha je od roku 2006 uveden v české mutaci encyklopedie osobností „Who is Who“ (Kdo je kdo – pozn. red.). V encyklopedii najdete slavné ministry, poslance, zpěváky, herce, spisovatele, manažery, podnikatele, ale i duchovní nebo sportovce.

Přesto Jiří Blahoslav Bláha nebyl se svým životem spokojený. Rozhodl se odejít ze světa dobrovolně krutým způsobem. Oběsil se v hotelovém pokoji. Zemřel někdy z pátku na sobotu. Jeho smrt zasáhla slavné osobnosti, se kterými se Bláha setkal či spolupracoval.

„Setkali jsme se asi před dvaceti lety, kdy mě fotil pro časopis Dívka. I když jsme se moc neznali, pamatuji si ho jako charismatického a milého člověka. Posledních osm let jsme si vyměnili pár zpráv na Facebooku a vzájemně sledovali, kam se naše životy posunuly. Způsob, jakým si vzal život, je šílený. Musel být hrozně smutný a je mi to hrozně líto,“ řekla Blesk.cz moderátorka Eva Decastelo.

V šoku byl také herec Jan Antonín Duchoslav. „Blíže jsme se neznali. Občas jsme si psali a plánovali, že za ním přijedu. Je to hrozné,“ napsal Blesk.cz v sms zprávě.

Jako první o jeho smrti veřejnost informoval jeho blízký kamarád Luděk Hrzal. „Odpočívej v pokoji – on to říkal, že už se nevrátí,“ napsal na Facebook k jeho fotografii. Bláha podle všeho volal o pomoc přes Facebook už delší dobu, nikdo mu ale nedokázal pomoci.

Fotogalerie
24 fotografií