Moderátor Luděk Hrzal, který začínal na Evropě 2, se s mrtvým fotografem léta přátelil. Právě on jako první na sociální síti oznámil, že je Jiří Blahoslav Bláha mrtvý. 

Video
Video se připravuje ...

Plný kufr drog na pražském „hlaváku“. A sebevražda slavného fotografa celebrit redakce Blesk

„Pro všechny, kterým je líto Jany. Toto mi odpověděl Jirka na můj dotaz, jak se mu vede, 17. května: ‚Ahoj… zatím se pomalu rozjíždím… dělám reklamu hotelu a začínám fotit… začínám být populární, jen s Janinou je to na hovno… od začátku flámuje, pije a už zase kouří a chce prý být sama a volná… nedá si říct… do toho žárlí na tu holku, co jsem ji fotil… no peklo… ale to nějak dopadne a bude dobřeo Janě si to nech pro sebe… už tak dost prudí a dělá mi tu zle… víš, že chlapi jsou náchylnější věřit ženský, když ji neznají, a tak se musím hodně snažit, abych byl užitečný… ale myslím že mi to docela jde.‘(redakčně neupraveno)

A Hrzal jde ještě dál. Tvrdí, že Jana Jirku opustila s Honzou, za kterým tam spolu jeli. Jirka chtěl odletět zpátky do Čech, ale neměl za co. Toť odpověď na to, co se stalo,“ napsal moderátor, který se s Janou a Jiřím viděl 20. února v Praze, kdy mu oznamovali, že odlétají do Tanzanie.

Kdo byl Jiří Blahoslav Bláha?

V devadesátých letech mu pózovaly známé české modelky a celebrity, přitom ale začínal jako vizážista. Vypracoval se a fotil například krásky pro Playboy nebo Penthouse. Jeho díla se také vystavovala po celém světě. Pak se rozhodl splnit si svůj sen a splnit si dobrodružné sny. Plavil se po moři, obeplul snad celý svět. A pak se rozhodl v daleké Tanzanii otevřít svůj penzion.

Co se v Tanzanii stalo?

Informace o tom, jak šlo Jiřímu podnikání v Tanzanii, se různí. Zatímco se šušká o tom, že mu penzion zrovna neprosperoval, on sám svému příteli 10 dnů před smrtí psal, že se pomalu ale jistě rozjíždí správným směrem. Kromě ubytovacího zařízení totiž znovu fotil. Jenže pak se něco stalo a Jirka Blahoslav Bláha začal prostřednictvím sociální sítě volat o pomoc. Naznačoval, že se chce vrátit do Česka. Podle některých informací to bylo proto, že s přítelkyní Janou, se kterou do dálek odcestoval, to nebylo to pravé ořechové, což ostatně napsal i ve zprávě svému kamarádovi Luďkovi Hrzalovi. A údajně měla být ve hře i Janina nevěra. Krátce před smrtí nicméně kamarádům napsal: „Pokud se zítra neozvu, jsem mrtvej. Pozdravuj lidi, co známe na fb,“ napsal svému příteli. A opravdu už se neozval…

Fotogalerie
21 fotografií