Příběhem plným fantazie se režisér snaží navázat na slavnou tradici českých trikových snímků, jako jsou nesmrtelné Vorlíčkovy komedie Dívka na koštěti či Jak utopit doktora Mráčka.

„Stejně tak se ve Strašidlech protkává moderní současnost s pohádkovým světem nadpřirozených bytostí,“ vysvětluje režisér, který do hlavní ženské role obsadil Terezu Kostkovou (39). Její matku hraje její skutečná maminka Carmen Mayerová.

„Bylo bezvadné režírovat opravdovou matku s dcerou. Carmen s Terezou se při natáčení náramně bavily. Byly také velmi nadšené, že jsem je obsadil,“ netají Troška. Kostková se prý bude jako kouzelnice Patricie v průběhu filmu přeměňovat v různé filmové herečky, svou matku zase sem tam promění v kočku.

Pro Trošku bylo nejtěžší obsadit ty nejpopulárnější české herce – nemají totiž čas! Přesto se to slavnými jmény ve filmu přímo hemží! „Nakonec se to povedlo, ale byla to dřina. Hrají v seriálech, divadlech, dabují, časově jsou nedostupní. Nejlepší je loutkový film. Dřevěné herce pověsíš na hřebík, a kdykoli potřebuješ, tak si je vezmeš,“ směje se režisér.

Do Strašidel chtěl režisér původně obsadit také Lucii Vondráčkovou (36). Ta ale odmítla! Jejímu synu Adamovi, kterého má s hokejistou Tomášem Plekancem (33), totiž bude 23. června teprve rok. „Dala mi ale čestné slovo, že na každý můj další film kývne, i když se jí role nebude líbit!“ tvrdí Zdeněk Troška.

Podívejte se také na ukázky z pohádky:

Video
Video se připravuje ...

Režisér, který má v Česku skoro patent na komedie, přichází s novým komediálním dobrodružstvím. Falcon

Video
Video se připravuje ...

Kdo jsou strašidla Zdeňka Trošky? Blesk

VŠE O REŽISÉRU ZDEŇKU TROŠKOVI NA BLESK.CZ NAJDETE>>>ZDE!

Fotogalerie
23 fotografií