Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Gábi se nebojí zeptat: Pomozte odkrýt tajemství ženské vzrušivosti

Video se připravuje ...
VIDEO: Adam Balažovič
28. června 2016 | 10:00

Sexuolog Petr Weiss za posledních dvacet let provedl v pražském Sexuologickém ústavu několik velkých výzkumů sexuálního chování. Právě teď se můžete i vy stát součástí vědeckého projektu, který by měl pomoci odkrýt tajemství ženské vzrušivosti. 

„Náš poslední výzkum je zaměřen na zkoumání ženské vzrušivosti a my bychom byli velice rádi, kdyby se našly dobrovolnice, které by se tohoto výzkumu zúčastnily. Je to pro ženy od osmnácti do pětačtyřiceti let,“ vysvětloval nám sexuolog Petr Weiss. O co jde? „Měřila by se reakce žen, vzrušivost při prezentaci různých podnětů. Mohlo by to velmi významně přispět v rámci terapeutické praxe, abychom věděli, jak na ženy, které poruchou vzrušivosti trpí."

Pokud chcete přinést svůj díl práce v tomto výzkumu, nemusíte se ničeho bát, utvrdil nás v tom i profesor Weiss. „Účastnice se nemusí bát, nebude docházet k ničemu, co by ohrožovalo jejich mravopočestnost. Budeme měřit jejich reakce na obrázky a videa, abychom zjistili, co je pro ženy nejvíce vzrušující. Protože je velice zajímavé, že máme mnohem více informací, co se týče mužské sexuální vzrušivosti, ale ženská sexuální vzrušivost pro nás stále zůstává velkým tajemstvím. Tím pádem chceme přispět k tomu, abychom i tuto část lidského života více poznali.“

Podmínky účasti na výzkumu ženské vzrušivosti jsou následující: musíte být žena mezi osmnácti a pětačtyřiceti lety, sexuálně aktivní a bez jakýchkoli gynekologických potíží. Nesmíte užívat léky, jež by mohly mít vliv na sexuální fungování. Měření by mělo být velice příjemné. Navíc k tomu, že pomůžete ženám se sexuálními problémy, na vás čeká také finanční odměna dvě stě padesát korun a dárkový balíček s překvapením pro intimní chvíle.

Druhý výzkum, kterého se můžete zúčastnit, a pomoci tak ženám se sexuálními dysfunkcemi, zkoumá, proč ženy netěší sex. Podmínky účasti jsou opět věk mezi osmnácti a pětačtyřiceti, dále být pacientkami navštěvujícími sexuologickou ordinaci na doporučení lékaře a ženami, které pociťují obtíže ve svém sexuálním životě. I zde je kromě toho, že uděláte dobrou věc, odměna ve výši tisíc korun. 

 

Všechny zájemkyně ať se ozvou na e-mail vyzkum.sexuality@post.cz. Celé sezení bude probíhat v Národním ústavu duševního zdraví v Klecanech.