Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Auto se při havárii rozpůlilo vedví, Marek (†19) a Marcel (†17) v něm jeli opilí

Mladý řidič Marek byl při autonehodě opilý.
Mladý řidič Marek byl při autonehodě opilý.  (Autor: TV Joj)
Autor: shp - 
29. června 2016
20:32

Pil alkohol, ale přesto řekl, že kamarády odveze na chatu. Marka (†19), který řídil, a jeho kamaráda Marcela (†17) to stálo život. Opilý mladík nezvládl rychlou jízdu ve Slovenské Lupče a v zatáčce dostal smyk. Auto se po nárazu rozpůlilo vedví.

Až soudní pitva odhalila, že za tragickou nehodou stojí ve skutečnosti alkohol. Pod jeho vlivem byl řidič Marek. „Podle předběžných výsledků soudní pitvy byl u řidiče zjištěn alkohol. V krvi měl 2,08 promile,“ řekla TV Joj banskobystrická krajská policejní mluvčí Mária Faltániová.

Podle policie dostal řidič v zatáčce smyk a ve vysoké rychlosti narazil do sloupů. Zraněním podlehl na místě i jeho sedmnáctiletý spolujezdec Marcel, u něhož pitva taktéž potvrdila požití alkoholu. Příčinou smrti mladíků byla vážná zranění hlavy, mnohačetné zlomeniny a vnitřní poranění.

Dva náctiletí, kteří seděli na zadních sedačkách, jsou v nemocnici. Šestnáctiletý Markus je stále v ohrožení života. „Stav pacienta je stále vážný. Je i nadále hospitalizovaný a lékaři ho udržují v umělém spánku,“ řekla mluvčí nemocnice Ružena Maťašeje.

Policie případ dále vyšetřuje. Není to přitom poprvé, co Marek řídil opilý. V minulém roce ho strážci zákona chytili bez dokladů. V krvi měl 1,67 promile. Za jízdu pod vlivem alkoholu byl dokonce odsouzen. Nevzal si z toho však ponaučení a stálo ho to život.

Video  Reportáž TV JOJ o nehodě náctiletých opilých  - TV Joj
Video se připravuje ...

maledivy2016 ( 30. června 2016 07:24 )

Šmejdi chcipaji, super!

deep_ass_flsting ( 29. června 2016 21:35 )

Dobré zprávy mám ze všecho nejraději a že chcípli dva nalití vymr.danci, to zahřeje u srdíčka.

maledivy2016 ( 29. června 2016 20:46 )

Ještě že chcipli jen oni! Taky mohlo sejmout nevinné.!

Zobrazit celou diskusi