Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ozbrojenci přepadli restauraci v Bangladéši. Drží rukojmí, hrozí bombami

Autor: ČTK, sou - 
1. července 2016
20:35

Skupina osmi až devíti ozbrojenců v pátek přepadla restauraci v diplomatické čtvrti v bangladéšské metropoli Dháce. Místní média uvedla, že útočníci zadržují asi 20 lidí jako rukojmí a že jsou mezi nimi s největší pravděpodobností i cizinci. Zatím není jasné, kdo jsou původci útoku, ale podle svědků provolávali „Alláhu akbar“ (Bůh je veliký).

Pachatelé vtrhli do jídelny a začali kolem sebe střílet. Vzápětí se dostali do přestřelky s policií. Incident si vyžádal zraněné a nejméně jednoho mrtvého z řad bezpečnostních složek. Policie okolí uzavřela a podle médií se chystá k útoku na zabarikádované ozbrojence. Ti po nich házejí granáty. 

Podle zaměstnance kuchyně, který před útočníky včas uprchl, jsou muži ozbrojeni nejen střelnými zbraněmi, ale i bombami. Podle televize CNN byla přepadena španělská restaurace často navštěvovaná cizinci. 

Americké diplomatické zdroje uvedly, že uvnitř by neměl být žádný zaměstnanec ambasády USA. 

Země se v posledních týdnech a měsících stala dějištěm série útoků, které hlavně islámští extremisté zaměřovali na bojovníky za svobodu slova, umírněné muslimy a členy menšin. Radikálové se čím dál více zaměřují také na cizince.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi