Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Jeřábník zkolaboval z vedra: Z 50metrové výšky ho museli sundat hasiči

Autor: ljš, lut - 
11. července 2016
16:01

Nesnesitelné vedro ničí všechny a způsobilo zřejmě i nevolnost pětatřicetiletého muže, který zkolaboval přímo v kabině vysokého jeřábu. Dolů ho museli dostat hasiči.

Muž pracoval v jeřábu na přímém slunci nedaleko prodejny Makro v pražských Stodůlkách. V kabině se mu ve velkém vedru udělalo nevolno a upadl do bezvědomí. Jeho kolega proto rychle přivolal záchranku a hasiče. Ti pak muže zajistili a slanili s ním po jeřábu dolů.

„Akce probíhala tak, že tři hasiči vylezli na jeřáb, dva jistili toho třetího, který v šátku spouštěl jeřábníka dolů na zem. Zásah trval asi 40 minut. Jeřábník byl ve výšce 50 metrů,“ popsala mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. Počasí ztěžovalo práci i samotným hasičům, protože foukal silný vítr.

Muž byl následně předán do péče záchranářů. „Po ošetření byl převezen do motolské nemocnice. S největší pravděpodobností se jedná o další oběť horka,“ uvedl mluvčí pražské záchranky Matěj Hříbal. „Takových výjezdů k lidem, kteří v těchto extrémních podmínkách nedodržují pitný režim a nestarají se adekvátně o svůj organismus, přibývá,“ dodal.

Video  Hasiči pomohli jeřábníkovi dolů  - David Malík
Video se připravuje ...

ejvm1712 ( 12. července 2016 08:14 )

A to chtějí,aby se pracovalo do sedmdesáti,když většina lidí je po padesátce hotová a kor když má takové pracovní podmínky?

cestr ( 11. července 2016 17:37 )

Jo! a "oběť" tak zemřel? snad ne.

dopdel ( 11. července 2016 17:18 )

Jak se má starat o své zdraví,když nad hlavou visí bič zaměstnavatele.A že se zaměstnavatel musí o své zaměstnance v extrémním horku postarat? S tím běžte do háje. Jeden odpadne,přijde další. Tak to u nás stále chodí!!!!

andorea ( 11. července 2016 16:14 )

Řekla bych, že v kabině jeřábu se ani "adekvátně starat o svůj organismus" nedá. Tam je prostě žhavé peklo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání