Ačkoliv kampaň na Startovači nevypadala vůbec optimisticky, v posledních pár dnech kampaně se povedlo Dharmasale potřebnou částku 75 tisíc vybrat. „Začátkem června nám byla vyplacena částka. Od té doby jsme pracovali jako včeličky. Tedy zejména poslední týden,“ rozesmál se majitel čajovny Jan Kulveit.

Součástí zahrady budou i komunitní záhonky, kde si budou moci lidé vypěstovat vlastní ovoce a zeleninu. Podmínkou je jen to, aby si ji lidé přišli zalít a hnojit.
Autor: Eva Fornálová

Přestože Dharmasala pilně pracovala, zahrada ještě není úplně hotová. „Ještě chybí dodělat skalku, záhonky a koupit stojan na kola,“ zmiňoval ještě plány k realizaci majitel.
Myšlenka konceptu venkovního baru, kde se podávají hlavně ledové čaje, vznikla už před rokem. „V létě chystáme různé ochutnávky čajů. Taky bychom tady rádi pořádali koncerty. Kdyby měl někdo chuť uspořádat si vlastní koncert, stačí se ozvat,“ vyzýval Jan Kulveit. 
Ledový bar je otevřen za příznivého počasí. V případě deště se návštěvníci mohou přesunout do čajovny, kde se podávají teplé nápoje.
Autor: Eva Fornálová
Čajový bar bude v provozu v každém hezkém letním dnu. V případě deště se jednoduše návštěvníci přesunou do prostor čajovny Dharmasala, která nabízí hodně místa. 

Zajímavostí venkovní oázy je i možnost osvěžit se nejen ledovým nápojem, ale také pod sprchou v rámci čajové zahrady. První návštěvníci si tento nápad pochvalovali. „Osvěžení v upoceném dni mi přišlo neskutečně vhod,“ těšil se Marek (29). 

Fotogalerie
17 fotografií