Na otřesný případ upozornila slovenská média Eva Litavszká, její amatérská videa z romské osady v Nesvadoch u Komárna ukazují šílené podmínky, ve kterých jsou psi drženi a jejich dětské tyrany, kterých se psi nesmírně bojí.

To by ještě nebylo to nejhorší – podle jejích slov Romové navíc se psy obchodují. Prodávají je na maso svým asijským spoluobčanům! Podle serveru TVNoviny.sk Eva předstírala, že si chce psa na maso taky koupit.

Video
Video se připravuje ...

Romové prodávali psy na maso. Facebook Eva Litavszká

„Přinesli mi psíka v pytli. Když jsem se jich ptala, proč v pytli, řekli, že takhle je nosí i Vietnamcům,“ uvedla Eva. Celou věc na udání prověřovala potravinová a veterinární správa i policie. A ta potvrdila, že obchodování se psy skutečně zjistili.

Většina místních popírá, že by psy na maso prodávali. Jedna z rodin ale potvrdila, že se setkali s mužem, který je naopak vykupoval. „Víte, na jídlo. Malé, hlavně malé, dal za ně tak pět, deset euro,“ řekla jedna z místních žen. Popřela ale, že by mu psy dali.

V jedné z rodin donedávna štěkala obří smečka psů, ovšem když na místo dorazili novináři, bylo zde už ticho. Právě odsud pocházejí záběry Evy Litavszké. Mimo kameru pak reportérům jedna žena potvrdila, že psy chodil vykupovat Vietnamec. I on ale tvrdí, že všechno jsou to jen povídačky.

„Psy zpracovával na maso, které dával ke konzumaci známým. Celá věc byla ale odložena, protože samotná konzumace nenaplňuje skutkovou podstatu trestného činu,“ uvedla policejní mluvčí Renáta Čuháková.

Problémem ovšem stále je týrání psů, ke kterému bezpochyby dochází už kvůli podmínkám, ve kterých zvířata žijí. Eva Litavszká navíc tvrdí, že místní psy na prodej dokonce kradou!