V pražském Obecním domě zazní skladby včetně Harryho Pottera, Nespoutaného Djanga nebo Sedmi statečných. Zazní také Oscarem a Zlatým glóbem oceněné skladby z westernu Osm hrozných, které CNSO natočil vloni v Praze za osobní účasti skladatele Ennia Morriconeho a režiséra Quentina Tarantina. Monumentální show s projekcemi a 130 účinkujícími se uskuteční ve středu 20. července v pražském Obecním domě.

Letos poprvé se do dramaturgie zapojili diváci festivalu Prague Proms, kteří na webu hlasovali o výběru skladeb pro Hollywood Night XXL. „Nabídli jsme 45 titulů, těch nejslavnějších, které jsme za dvanáct let odehráli, a diváci vybrali osm z nich,“ vysvětlil ředitel CNSO a zakladatel festivalu Jan Hasenöhrl.

Vítězem diváckého hlasování se stala hudba Ennia Morriconeho k filmu Profesionál, následovaná melodiemi ze snímků Sedm statečných, Hra o trůny, Schindlerův seznam, Piráti z Karibiku, Jurský park, Harry Potter a Rocky. Na webu Blesk.cz pak čtenáři vybrali hudbu z populárního seriálu Hra o trůny.

Český národní symfonický orchestr povede americký dirigent Jeremy Scott Winston, který představí také svůj sbor Jeremy Winston Chorale. Soubor zpíval mimo jiné v Bílém domě pro prezidenta Baracka Obamu a v Praze připomene například písně Whitney Houston z romance Kazatelova žena nebo Raye Charlese z dramatu Ray.

Hollywood Night XXL je předposledním koncertem úspěšného 12. ročníku festivalu Prague Proms, který 26. července zakončí jazzová zpěvačka Melody Gardot.

Fotogalerie
22 fotografií