Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Souboj prstenů: Kate má zásnubní za 10 milionů, Pipa "jen" za čtyři

20. července 2016 | 11:22

Zásnubní prsten tak velký a okouzlující, že jeho lesk nelze přehlédnout na dálku. Tím se mohou pyšnit prstýnky obou mladých dam. Kate dostala od svého manžela, prince Williama, kousek historie rodu, Pippa od svého miliardáře něco úplně jiného. 

Zásnuby mladší sestry vévodkyně Kate rozvířily hladinu společenského dění a všichni se těší na další nádhernou svatbu. Nastávající manželka i její vyvolený tvoří totiž velice pohledný pár. Miliardář James Matthews má nejen pořádné jmění, ale i je vysoký, má ostré rysy a jiskru v oku, není divu, že Pippa s jeho žádostí o ruku souhlasila. Zatím se můžeme dohadovat o tom, v čem se bude nevěsta vdávat, ale co je jasné, to je zásnubní prsten.

Prsten tvoří jeden velký diamant ve tvaru osmiúhelníku, který má kolem sebe svatozář dalších, menších blyštivých kulatých drahých kamenů. Odborníci tvrdí, že diamanty vypadají velice čistě a jejich cena se odhaduje až na sto sedmdesát pět tisíc dolarů – čili více než 1,5 milionu korun.

Prsten, kterým žádal o ruku William Kate, má za sebou historii. Původně ho totiž koupil princ Charles, Williamův otec, pro Dianu v roce 1981. Zdobí ho dvanáctikarátový safír, který má taktéž kolem sebe lem, který tvoří čtrnáct diamantů. Jeho cena v době, kdy ho měla na ruce poprvé princezna Diana, se odhadovala na 28 tisíc liber (čili necelý milion korun). Dnes je to 10 milionů korun.