Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Patrik Děrgel čeká miminko a říká, že není žádný podpantoflák

25. července 2016 | 06:00

Na setkání s ním jsem se coby velká fanynka detektivek moc těšila. Jako kapitán Beran v seriálu V.I.P. vraždy mě vyloženě bavil. A navíc je Patrik fešák. Herec, zpěvák, kytarista, bývalý hokejista. To všechno a mnohem víc…

Patrik Děrgel (27) letos bude mít krásné léto. Všechno zrušil, aby mohl mít skutečné prázdniny. Pět, skoro šest let je neměl. Celé léto bude pryč, chce cestovat, ale  bude i v klidu na chatě.

S přítelkyní Markétou Frösslovou čekáte v říjnu miminko. Cítíte se na roli tatínka?

Je mi sedmadvacet a většina mých kolegů v tomhle věku už děti má. Přijde mi to zdravé. A normální. Jsem totiž z malého města a tam je mít děti zaplaťpánbůh pořád ještě na prvním místě před vším. Tak to mám i já.

Markéta Frösslová se Markéta Frösslová se svým partnerem. vým partnerem.
Autor: David Kundrát, archiv Blesku

Prý jich chcete hodně?

Ano, ale kolik, to vám přesně neřeknu. Uvidíme, jak to půjde.

Vaše partnerka je herečka. Lítají vám emoce i doma?

To ne. Náš vztah je krásný a rozhodně nejsme italské partnerství. Máme doma klid a pohodu. Prostě místo, kam se člověk z práce těší. Snažíme se o práci moc nebavit. Tedy když máme před premiérou a něco spolu chceme probrat, tak ano. Ale jinak to není na pořadu dne, naopak si povídáme o jiných věcech. A to mě právě dost baví. Chci doma vypnout a neřešit, co řeším celý den.

Jaké se vám líbí ženy?

To se nedá tak říct. Prostě mě musí něčím zaujmout, ale čím, to nevím, nechávám to na nich. Ale musí to být něco, co mě hned trkne do nosu. Tím pádem jsem pokaždé překvapený.

Tak teď ale máte trochu utrum, ne?

No, doufám, že ženy se mi nepřestanou líbit nikdy. V tom utrum snad nemám. Chodím po světě a koukám. To jsem já a k mému životu to patří. Nedovedu si představit, že by se teď ze mě stal sterilizovaný podpantoflák. To by přestalo, myslím, bavit i Markétu.

V.I.P. vraždy vám přinesly slávu – vnímáte to?

Ani moc ne. A hlavně to neřeším. Je to pro mě práce, kterou jsem dělal už dávno. Když totiž běží seriál v televizi, je to zhruba rok poté, co jsem ho natáčel. Takže zážitky z hraní mám už překryté další prací. 

Jak to herec dělá, aby nevypadal s pistolí trapně? Někdo vás učil, jak ji držet?

Přímo na natáčení jsme měli bývalého skvělého policistu, velkou kapacitu. A ten nám pochopitelně říkal, co a jak. Ale upřímně – jiné je zacházení s pistolí v reálu a jiné pak ve filmu. Na kameru by to totiž nevypadalo tak efektně. Jinak je pistole dost schovaná, ale na kameru je potřeba, aby byla vidět a celkově to působilo dramaticky.

Chtěl byste být policajt nebo detektiv?

Ne, vůbec. Není sice policajt jako policajt a určitě je to zajímavé povolání, ale zůstanu u svého. Každopádně být vyšetřovatel, detektiv, nebo dokonce Sherlock Holmes je určitě vzrušující. Ale třeba být tajný, to musí být náročné. Nesmíte o práci mluvit ani s manželkou. To musí být psychicky velmi náročné. 

Celý rozhovor s Patrikem Děrgelem si přečtete v časopisu Blesk pro ženy:

Autor: archiv Bpž

Autor: kub
Video se připravuje ...