U nás neznámá herečka Zuzana Mauréry na Slovensku hraje v muzikálech, seriálech a před lety vyhrála taneční soutěž Showdance. 

Původně do role učitelky měla být obsazená jiná herečka, ale náhoda tomu chtěla, že volba padla na Zuzanu. „Obsadit do hlavní role slovenskou herečku Zuzanu Mauréry byl momentální nápad. Vlastně s ním přišel náš kameraman Martin Žiaran, který se se Zuzanou léta zná, a rovnou ji označil, že by byla ideální představitelkou učitelky v našem filmu. A to se nakonec potvrdilo. Byla skvělá,“ řekl po pražské premiéře režisér Jan Hřebejk.

A pro herečku bylo zahrát si v jeho filmu snem. „Vzala bych i vedlejší roli, jak moc jsem chtěla v jeho filmu hrát,“ netajila se Mauréry.

Zuzana jako dcera operních pěvců se v showbyznysu objevuje od mládí. Zahrála si ve videoklipu Petera Nagyho Kristinka a jako sedmnáctiletá poskakovala v pořadu, který se vysílal před televizními novinami, Cvičme v rytme. „Na tehdejší dobu to bylo takové soft porno legálně vysílané v televizi. Cvičily jsme v dresech, které toho dost odhalovaly,“ řekla v rozhovoru pro Instinkt Zuzana.

Na pražské premiéře v kině Lucerna nechyběla Zuzana, Csongor Kassai, Peter Bjelak nebo Martin Havelka.

Fotogalerie
8 fotografií