Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Babišův poslanec koupil dům za 200 tisíc. Od obce, kde je starostkou jeho žena

Autor: zst - 
22. července 2016
15:11

Ve městě Lom u Mostu si poslanec za ANO Bronislav Schwarz koupil bytový dům. Ve městě je sám zastupitelem a jeho manželka dokonce starostkou. Za dům zaplatil 200 tisíc korun, radnice přitom podobné domy na internetu nabízí za odhadní cenu kolem milionu korun. Informoval o tom web Mladé fronty Dnes.

Kupující – Schwarzová, prodávající – Schwarzová. Tak vypadaly podle deníku MF Dnes kolonky v kupní smlouvě na jeden z bytových domů v Lomu u Mostu. Poslanec hnutí ANO za něj přitom oproti tržní ceně zaplatil jen pětinovou cenu. Uvedl ji v majetkovém přiznání.

Domy prodává zastupitelstvo, neprodala mi ho moje žena, to jste mě, pane redaktore, urazil, už mi nikdy nevolejte,“ řekl Schwarz deníku. Podle nového majitele dům 4 roky nikdo nechtěl, proto se jeho cena z milionu postupně snižovala. Zájemce, který nabídl cenu 782 tisíc, pak zastupitelstvo vyhodnotilo jako neseriózního a dům mu neprodalo, jak potvrdil místostarosta Lomu Pavel Barák (ODS).

Schwarz údajně nabídl za dům 600 tisíc, zaplatil ale jen třetinu. „Jednu třetinu člověk zaplatí při podpisu smlouvy a dvě třetiny proinvestuje do výše kupní ceny. Ve smlouvě se specifikuje, že se udělá střecha a fasáda. Pak to převedeme na toho člověka. Je to běžný postup, takových případů už bylo několik a jedním z nich je i pan kolega Schwarz,“ popsal také místostarosta.

Peníze tak vlastně neputovaly do městské kasy, ale zpět do majetku poslance z hnutí Andreje Babiše. Podobně ale zastupitelstvo prodalo domů hned několik.

Bronislav Schwarz je předseda hnutí Severočeši, ve Sněmovně ale sedí „v dresu“ hnutí ANO 2011. Sedí v zastupitelstvu Ústeckého kraje i města Lom u Mostu. Od roku 2007 je také ředitelem Městské policie Most. Schwarz je ženatý a má tři děti.

danny98d ( 26. července 2016 18:51 )

 Je predseda Severocechu, tak nevim proc ho spojuji s ANO.

elektrokutilkutil ( 22. července 2016 17:29 )

A nejen socanům se nyní levárny tolerují, že pane Babiši.

elektrokutilkutil ( 22. července 2016 17:26 )

Právě pro zlodějny musla pravice od koryta. Socanům se však neřesti tolerují.

elektrokutilkutil ( 22. července 2016 17:23 )

A "SVARC" nám předvádí změnu, která slibuje "BUDEME MAKAT". Kdo má zájem , může se podívat do parlamentích lavic, jak i tam maká poslanec za ANO - není třeba mít postřeh, aby bylo v TV vidět, jak řídí hlasování svého klubu. Palec dolů = proti, palec nahoru = pro. A ve stoje provádí vizuální kontrolu, že se jede podle jeho not.

janebulim ( 22. července 2016 15:41 )

No a co? Podivnější bylo, jak skupoval majetky soudruh Ivan Langer v Olomouci a okolí. A to nikomu nevadilo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa