Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Chemický pokus se jim vymkl z ruky: Čtyři chlapci z dětského tábora skončili vážně popálení

Chemický pokus se jim vymkl z ruky: Čtyři chlapci z dětského tábora skončili vážně popálení (ilustrační foto).
Chemický pokus se jim vymkl z ruky: Čtyři chlapci z dětského tábora skončili vážně popálení (ilustrační foto).  (Autor: Foto Blesk - David Malík)
Autor: ČTK - 
23. července 2016
11:57

Čtyři děti ve věku osm až 12 let utrpěly v pátek odpoledne popáleniny na táboře v Oldřichovicích na Frýdecko-Místecku. V areálu tábora nedaleko Javorového vrchu při organizované činnosti vzplanul pravděpodobně technický benzin.

ČTK o tom informoval mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Podle všeho se čtveřice chlapců účastnila organizovaného workshopu, při kterém měly děti sledovat chemické reakce. Při tom začala hořlavina hořet.

Následkem toho utrpěly děti popáleniny. U dvou šlo o zranění středně těžká v oblasti hlavy a nohou. „Další dva chlapci byli popáleni vážně, v rozsahu okolo 30 až 40 procent. Oheň jim zasáhl nohy, břicho a záda,“ vyjmenoval Humpl. Dodal, že v době zásahu byli všichni čtyři táborníci při vědomí a se záchranáři komunikovali.

„Dva chlapce přepravil do nemocnice vrtulník, dva sanitky. Všichni jsou nyní v péči lékařů ostravského popáleninového centra.“ Událostí se zabývá i policie.

xviktorie ( 23. července 2016 13:52 )

Stanislavo, asi jste jedna z těch věčně ubrblaných... Pokud jde o děti věku jeslí, tak ty snad s tábory nemají nic společného, ale že by byly v létě družiny, to tedy kecáte a hodně. Naopak, tábory byly na 3 týdny, a přiznám se, že to už někdy nešlo vydržet.. Dnes funguje i pro ty, co nemají moc peněz, spousta příměstských táborů a děti mají vyžití tam. Je to taky o aktivitě rodičů - jsou takoví, kteří pracují, zaplatí tábor a ještě se věnují dětem ve volném čase - a jsou takoví, co jsou věčně dobrovolně na pracáku, chodí si jen pro dávky, a dětma neráčí dojít ani k řece nebo do parku...

stanislava ( 23. července 2016 12:22 )

Pak pošli děti na tábor. V mém mládí normálně fungovali jesle i družiny a rodiče nemuseli celé léto vymýšlet co s dětma, draze platit a tady je výsledek. Zmrzačené dítě do smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání