Pražští kriminalisté v současné době pátrají po dvojici zlodějů. Ti na ulici 27. července přepadli ženu a ukradli jí kabelku, ve které byla peněženka, mobilní telefon, kosmetika, sluneční brýle a další osobní věci, navíc jí způsobili i drobné oděrky.

„Ve chvíli, kdy žena odemykala vchodové dveře, uchopil ji jeden z mužů zezadu za popruh a snažil se jí násilím vytrhnout kabelku z ruky. Poškozená se však své kabelky nechtěla vzdát, s pachatelem se proto několik vteřin přetahovala do doby, než ji strhl k zemi,“ uvedla policejní mluvčí Iveta Martínková.

Video
Video se připravuje ...

Ženu okradl mladý zloděj. Sebral jí kabelku a utekl. Komplice mu dělal kamarád. Poznáte je? Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

„Podařilo se mu popruh z rukou ženy vytrhnout. Druhý muž mezitím opodál zajišťoval, aby jeho kumpán při svém jednání nebyl vyrušen náhodným kolemjdoucím. Když se pak zmocnili kabelky, oba společně utekli neznámo kam,“ dodala Martínková.

Kriminalistům se podařilo na kamerových záznamech vyhledat dva muže, kteří jsou z loupežného přepadení podezřelí. Poznáte je? Pokud ano, volejte bezplatnou linku 158. Za trestný čin loupež by pachatelům v případě vypátrání a pravomocného odsouzení hrozil až desetiletý pobyt za mřížemi.