Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Psa si pořídil, jen aby ho týral: Mladé feně ovčáka hrozí amputace

Autor: dce - 
22. srpna 2016
15:24

Jak neuvěřitelně krutí dokáží ještě lidé být? Mladá fena německého ovčáka si za svůj zatím krátký život prošla peklem. Její páníček se v hospodě dokonce chlubil, že ji „přetáhl lopatou a ona to přežila“. Dál žije jen díky dobrým lidem a veterinářům. Stále jí ale hrozí amputace.

Smutný je příběh jedenapůlroční fenky německého ovčáka. Shadow byla celý život přivázaná na řetězu, bez pořádného krmení, bez možnosti úkrytu do stínu. Páníček podle všeho dost pil. Fena zažila i týrání.

Šokovaní svědci nás na otřesný případ upozornili před pár dny. Majitel se s tím chlubil v hospodě, že ji vzal lopatou před pár dny a ještě žije,“ napsala paní S. Fena byla převezena do Rafael o.p.s., kde se o ni postarají dobří lidé.

Malinká, podvyživená holčička, s naprosto zničeným a obnaženým kloubem zadní tlapky, jsou vidět rozdrcené kosti a plno červů,“ napsala majitelka společnosti Iva na Facebook. „Tohle musí akutně na stůl. Prognóza? Možná i amputace.“

Fena byla ihned prohlédnuta veterinářem, který zjistil u zvířete začínající sepsi. Nasadil léky, v pondělí Shadow čeká operace. „Pan doktor vyslovil naději, že pokud to bude jen trochu možné, pokusí se tlapku zachránit a neamputovat a operací docílit schopnosti, i když jen v omezení, tlapku používat,“ vysvětlila Iva.

Osud týrané fenky můžete sledovat na www.rafael-ops.cz. Příspěvky na léčbu a operaci zvířete i dalších týraných psů v Rafaelu se soustřeďují na transparentním účtu č. 2200502362/2010.

y1xcvbnm ( 23. srpna 2016 08:25 )

a co se stane tomu "páníčkovi" ??? Nic, jako obvykle , pořídí si jiného psa a příběh bude pokračovat, že ??

mixer ( 23. srpna 2016 08:21 )

Pochopitelně že tr.oznámení je podáno.Ale jak píši, všichni okolo,kde žijí,to vědí a jen pasivně přihlížejí,bojí se,nebo jim to nedochází,nebo nevím.Nakonec se to spláchne,vysvětlí tou nemocí matky.

pepen ( 23. srpna 2016 08:00 )

V Česku jsou špatné zákony.Taková verbež si tu pak dělá co chce!!!!Já bych ho tou lopatou vzal přes držku!!!! Chudáci zvířata zkouší zbytečně!!!

sharka ( 23. srpna 2016 07:25 )

 tak ybych ho uvázala na řetez,bez žrádla,vody,bez možnosti zalézt do stínu nebo se schovat před deštěm..a kdyby moc řval,přetáhla bych ho lopatou...

baronessa ( 23. srpna 2016 06:41 )

A když o tom víš, jak jsi dál postupoval? Podal jsi oznámení na týrání? To můžeš udělat i anonymně, policie je povinna šetřit každé takové. Jestli ses pouze svěřil Blesku, těm týraným to nijak nepomůže. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání