Dcera zesnulého expremiéra Stanislava Grosse (†45) Natálka tráví každé prázdniny několik týdnů u moře v Americe. „Moc jsme si to užili. Na dovolené jsme udělali i kus práce, natočila jsem tam videoklip ke své písni a astma se mi zlepšilo tak, že jsem málem zapomněla, že ho mám,“ svěřila se deníku Aha! Natálka v sobotu na pražské Náplavce. Tam společně s kolegy z Hudebního divadla Karlín předvedla nové kostýmy z muzikálu Bonnie & Clyde, ve kterém účinkuje.

Video
Video se připravuje ...

Dcera Stanislava Grosse (†45) Natálka: Odmítá se zamilovat. Kristýna Léblová, Lukáš Červený

„Prázdniny už pomalu končí, takže jsme se museli už vrátit. Začínám se pomalu zas učit, a hlavně zkoušíme v divadle, na což se nesmírně těším,“ řekla Grossová. Avšak v Česku se jí moc dobře nedýchá. A zaprášené prostředí, jako je divadlo, jejímu dýchacímu ústrojí také moc nesvědčí. Hraní a zpívání je ale její velkou vášní, a tak je schopná leccos překonat. Některé radovánky si ale musí i tak odpustit.

Natálčina maminkaŠárka Grossová (46) nechtěla například dceru pustit na tříhodinovou projížďku parníkem s ostatními umělci. Natálce bylo ale lépe, a tak mohla nakonec také vyplout.

Slaný mořský vzduch pomáhá

Přímořské klima může pacientům pomoci zbavit se některých příznaků nemoci. Lépe se jim v tomto klimatu dýchá a to proto, že slaný a vlhký vzduch pročišťuje dýchací cesty. Tato »léčba« mořských vzduchem však nemá smysl, pokud pacient u moře stráví méně než tři týdny. „Mořské klima začíná na pacienty působit kolem desátého dne pobytu, kdy se jim začínají uvolňovat dýchací cesty,“ vysvětluje MUDr. Zbyněk Novotný.

Další komplikace

Natálka má i další komplikace, které se k nemoci váží. Musí brát silné kortikoidy, které zpomalují její růst.

Fotogalerie
52 fotografií