Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vrah Molnár znásilnil a zabil turistku: Po 26 letech požádal o propuštění

Autor: dce - 
25. srpna 2016
05:00

S kumpánem byl první, kdo po sametové revoluci dostal doživotí. I po čtvrt století o sobě ale Ján Molnár tvrdí, že je nevinný a holandskou turistku nezabil. Teď se snažil dostat na svobodu.

Byl srpen 1990, když Ján Molnár a Lubor Masár původem z Trnavy v Rakousku znásilnili a zavraždili holandskou turistku Gabrielu Groen. Jejího manžela svázali, těžce zranili a vyhodili z auta. Mysleli si, že zemřel. Jenže přežil a mohl proti nim vypovídat u soudu.

Bratislavský soud oba muže jako první po revoluci v roce 1989 poslal na doživotí do vězení. Čtyřiasedmdesátiletý Molnár po odsezení téměř 26 let požádal o podmínečné propuštění, což umožňuje zákon.

Vetchý stařec o holi ale u soudu svou žádost náhle stáhl. äJá to odvolávám, aby se to celé zastavilo. Nežádám o žádné soudní přelíčení. Beru zpět svou žádost,“  řekl podle serveru Noviny.sk.

Vypadá to ale, že šlo o předem promyšlený plán – Molnárovi se tak naskytla příležitost soudci předat stoh papírů, a to hezky z ručky do ručky. Dokumenty totiž mají dokazovat jeho nevinu. 

Na Masárův příkaz prý jen hlídal auto. „Já jsem se odvozu s Masárem nezúčastnil. Živé je někam odvážel on,“ píše se v dopise. Dál popisuje, že turistku ani neznásilnil, ani neuškrtil.

Proti Molnárovi ale hovořilo značné množství důkazů. Například i jeho trestní minulost. Kromě devíti trestních záznamů v rejstříku měl na kontě i vraždu vrátné na studentských kolejích. „Způsob uškrcení byl stejný jako u té vrátné v Bratislavě. Byla to velká indicie,“ řekl státní zástupce, který v době vraždy pracoval jako šéf mordparty. Za tuto vraždu byl odsouzen, ale díky Havlově amnestii se dostal opět na svobodu.

Molnárova žádost o propuštění se u soudu fakticky neprojednávala, může ji proto podat kdykoliv znovu. Sám ale prohlásil, že na propuštění zatím není vhodný čas. Proti němu podle jeho vlastních slov pracují i aktuální posudky.

odol ( 25. srpna 2016 09:46 )

S@r v rychlosti Blesku,n@oser desku-a dbej lesku....česká nulo! Juraj Jánošík

ejvm1712 ( 25. srpna 2016 08:39 )

Seru na to,kdo sedí v čoboláckém vězení.

deep_ass_flsting ( 25. srpna 2016 06:58 )

Tím bych si nebyl tak jistý. V tomhle státě je všechno možné.

jerry ( 25. srpna 2016 06:53 )

Jedno vím jistě, Kramný to být nemohl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání