Prázdniny už se pomalu chýlí ke konci a oblíbený britský pár se vrátil ke královským povinnostem. Princ William a jeho manželka Kate navštívili hospic v Lutonu. Budoucí britský král se tam setkal s bratry, s nimiž ho spojuje víc, než by byl čekal.

Sourozenci, stejně jako následník trůnu, ztratili svou matku, která v loňském roce zemřela na rakovinu. „Jako čtyři chlapi budete muset spolu víc mluvit, v tomto nejsme moc dobří. Je to klasický příklad toho, kdy je třeba hodně mluvit. Čas zahojí všechny rány. Vím, jak se cítíte, mně moje matka stále chybí každý den, a to je už skoro dvacet let od doby, co zemřela. Důležité je mluvit o tom jako rodina. Je v pořádku cítit smutek, že vám chybí,“ mluvil William otevřeně o bolesti ze ztráty své matky princezny Diany, která tragicky zemřela při autonehodě v Paříži.

Od smrti princezny, kterou miloval celý svět, uběhlo už 19 let! Britská královská rodina o její smrti mluví jen pomálu a to netíží jen prince Williama, nýbrž i jeho mladšího bratra prince Harryho.

Ten se nedávno zúčastnil charitativní akce nadace Heads Together na podporu duševního zdraví, jíž je spolu s vévodkyní Kate patronem. „Opravdu lituji, že jsem o tom nemluvil. Je v pořádku, že trpíte, ale jen pokud o tom mluvíte. Není to slabost. Slabost je mít problém a neuvědomovat si ho a neřešit ho,“ prohlásil.

Podle serveru Hello ještě než William se svou manželkou opustil hospic, chtěl, aby mu Ben, který trpí autismem, a jeho bratři Thomas (20) a Richard (24) slíbili, že o smrti matky Alexandry budou mluvit. „Slibuji, pane,“ odpověděl mu Thomas Hines.

Fotogalerie
39 fotografií