Lyžařská střediska v Rakousku mají hned několik výhod. Nejenže jsou mnohem větší, než ty české, takže prakticky nečekáte žádnou frontu na vlek a můžete si vychutnat parádní zážitek z dlouhé jízdy, ale také nás strčí do kapsy s moderní infrastrukturou. Bezdotykové skipasy, které si vložíte do kapsy a už je nemusíte vyndávat, jsou samozřejmostí, některé lanovky mají vyhřívané sedačky a bezpečnostní systém pro děti, aby nevypadly, a mnoho dalšího.

 

Autor: CK Neckermann

 

I sebemenší kopečky jsou opatřeny jezdícími koberci, takže se nemusíte příliš namáhat a jen si užíváte jízdu z kopce dolů. Nabízí se i spousta možností, co dělat po lyžování, nebo místo lyžování. Dámy uvítají nákupní možnosti, pánové zase apre-ski, neboli bary s občerstvením a hudbou. Ani na děti se nezapomíná a ve všech střediscích pro ně najdete cvičnou louku s lyžařskou školičkou, někdy i zdarma. Restaurace mají vysokou úroveň, co se týče gastronomie i obsluhy, takže se málokdy zklamete. Nicméně asi se shodneme, že každý si rád po lyžování odpočine ve wellness. Kromě klasických finských saun, můžete zkusit i parní, nebo bylinkové s různými druhy účinků. Eukalypt se hodí při dýchacích potížích, levandule uklidňuje a odbourává stres atd. Příjemná i vířívá vana, která promasíruje svaly a rozproudí krev v těle. Je už skoro standardem, že nejen v rakouských hotelech máte v ceně ubytování i wellness. Jednu z největších nabídek má cestovní kancelář Neckermann, kde najdete jak levnější, tak velmi luxusní ubytování.

 

Doporučujeme…

 

Hotel Steindl 

 

Autor: CK Neckermann

 

Hotel Steindl leží v bezprostřední blízkosti jezera Millstätter See v Korutanech, romantičtější místo byste si mohli už jen těžko představit. Lyžařské středisko Goldeck je coby kamenem dohodil, pouhých 10 km, přičemž k němu jezdí pravidelně skibus. Běžkařský okruh je ještě blíž, pouhé 4 km daleko. Určitě vám zachutná i místní kuchyně, snídaně probíhají formou bohatého bufetu, večeře o čtyřech chodech se servírují. V ceně mají hosté návštěvu wellness s krytým bazénem, saunou, parní lázní nebo infračervenou kabinou. Nechybí ani herna pro děti, fitness, biliár nebo stolní fotbálek. Velkou výhodou ubytovaných je skipas zdarma pro děti do 14 let.

 

Cena za osobu od 3 465 Kč za 3 noci s polopenzí

 

Hotel Sonnhof

 

Autor: CK Neckermann

 

Z hotelu Sonnhof vyrazíte na lyžích rovnou na sjezdovku skiareálu Rauris a zase se na lyžích vrátíte. To samé platí i o běžkách. Lepší polohu hotelu byste jen těžko hledali. V restauraci ochutnáte místní produkty formou bufetových stolů jak při snídani, tak při večeřích. V hotelu si můžete zaplavat v krytém bazénu, anebo si zajít do sauny, vše je v ceně.

 

Cena za osobu od 3 630 Kč za 3 noci s polopenzí

 


 

Kam dále:

 

Vlekaři v Jeseníkách zasněžili svahy. „Brutální oteplení“ jim vzalo statisíce

 

Jeseníky: ráj na zemi pro lyžaře i běžkaře 

 

Lyžování i turistika v okolí Praděda - okuste Jeseníky