Díky projektu HolešoviceNOW získali autoři projektu za dva roky přes Instagram téměř pět tisíc fotografií současných Holešovic s tímto hashtagem.

„Loni jsme vytvářeli venkovní expozici v Classic7. Letos jsme chtěli pro naše aktivní uživatele udělat více, tak nás napadlo jejich snímky zkusit vystavit v Národní galerii, protože podobné komunitní akce jsou dnes v kurzu. A vznikl nápad na mozaiku,“ popsal autor projektu Jan Hodač.


Zapojit se do projektu je snadné. Kromě toho, že na vám na místě pomocí přístroje Instagraf vytisknou fotografii, která bude vystavena na zdi galerie, je možné se na místě zastavit pro druhou kopii, kterou získáte na památku zdarma.

Mozaiku nechají v galerii měsíc

„V těchto dnech se mozaika zaplňuje, počítáme, že v řádech dnů bude hotová a poté by zde v Národní galerii měla být vystavená ještě přibližně měsíc,“ prozradil Jan Hodač, který má z mozaiky velkou radost.

„Takže pokud chcete mít svou fotku v galerii, neváhejte a váš holešovický snímek označte #holesoviceNOW,“ dokončil na závěr organizátor festivalu Fotosféra.

Podívejte se na fotky z výstavy:

Fotogalerie
11 fotografií