Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lístky na nového Pottera i za 13 tisíc: Jak vypadají hrdinové po 20 letech?

Autor: zst - 
24. září 2016
21:20

Potterovská mánie je zpět. Zatímco ke knize, která má podobu scénáře divadelní hry, mají mnozí výhrady, k divadelní hře jako takové, zdá se, ne. Internet zaplavily pochvalné komentáře a ceny lístků raketově rostou. Na dlouhou dobu dopředu je totiž vyprodáno. Hraje se ale, bohužel pro české fanoušky, jen v Londýně.

Běžně stojí lístek od 30 do 140 britských liber. Nejlevnější tak v přepočtu koupíte téměř za tisíc korun, a to jde pouze na okraje balkonu. Nejlepší místa jsou daleko dražší, z kapsy vytáhnete přes 4 tisíce. Ceny jsou za obě části, příběh je totiž rozdělen do dvou dnů. Londýnské divadlo, kde se hraje, dokonce podle producentů i herců vypadá jako Bradavice, podívejte se:

Každý pátek se několik šťastlivců může radovat v loterii, kde se losují lístky za 20 liber na jedno představení, tedy celkem za 40 liber na obě části (cca 1200 korun). Jde přitom o jedna z nejlepších míst v hledišti.

Někteří majitelé se ale rozhodli na lístcích zbohatnout finančně namísto duševně. Na internetové aukční síti eBay se dva lístky na celý víkend draží také za 880 liber (přes 27 tisíc korun). Tedy za téměř 14 tisíc kus. A to jde o lístky na první týden v květnu příštího roku.

Děj hry se odehrává 19 let poté, co románový příběh Harryho Pottera skončil. Představení u britských a amerických kritiků sklidilo vesměs pochvalné recenze. „Před 20 lety začala jedna generace díky Harrymu Potterovi číst. Prokleté dítě by mohlo totéž udělat pro divadlo,“ napsal americký kritik Matt Trueman. Slavná spisovatelka J. K. Rowling se zúčastnila slavností premiéry, více na videu:

Podívejte se v galerii, jak oblíbení románoví hrdinové zestárli a kdo je hraje:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi