V 80. letech nebyl kvůli tehdejšímu režimu život tak jednoduchý jako dnes. Cestování byl mnohem tvrdší oříšek, než by se mohlo zdát a mnohdy nechyběly ani tvrdé kontroly celníky kvůli možné emigraci. 

Modelka Blanka Zelinková se toho za dobu své modelkovské kariéry nacestovala mnoho. A kvůli udání si také vyzkoušela, jak důkladná taková kontrola může být. Jednou si s kolegyní musela na hranicích projít důkladnou, a hlavně ponižující intimní prohlídkou a na další pracovní cestu do Brazílie už ze stejných důvodů neodjela.



„Patřila jsem k nejvyhledávanějším modelkám, předváděla pro prestižní módní salony, několikrát do roka jsem se objevovala na titulních stránkách tehdejších módních časopisů. Měla jsem štěstí, že pracovních příležitosti bylo tolik, že jsem si mohla dovolit ten luxus vybírat si. Navíc jsem měla rodinu a té jsem se také chtěla věnovat,“ řekla kráska Blesku pro ženy.

Zelinková byla na vrcholu své kariéry v 80. letech. V 90. letech se už své kariéry vzdala. Uplatila se v jiném oboru a začala pracovat ve stavebnictví. Stihl ji však krutý osud. Po půlročním boji s rakovinou žaludku zemřela.

Fotogalerie
5 fotografií