Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Lego má první muzikanty: Beatles i s jejich žlutou ponorkou

Autor: Martin Valeš - 
18. října 2016
11:20

John, Paul, George a Ringo se dostanou do vybrané plastové společnosti. Společnost Lego chystá Žlutou ponorku i s celou kapelou Beatles jako jednu ze svých stavebnic.

Druhý největší výrobce hraček na světě má spoustu stavebnic s Harrym Potterem, Batmanem či Piráty z Karibiku, ale skutečné osobnosti ztvárňuje jen výjimečně. Zatím se té pocty dočkalo jen pár sportovců, prezident Abraham Lincoln, William Shakespeare a Steven Spielberg. Teď se do vybrané společnosti dostávají první hudebníci.

Ponorka ze stejnojmenného kresleného filmu z roku 1968 se skládá z 550 kostiček a bude stát 1399 korun. Hrát si s ní ale bude jen málokteré dítě – je určená spíše dospělým fanouškům Lega a Beatles. Lego už připravilo i hravý videoklip:

Podobně jako další stavebnice z řady Ideas – ty si nevymýšlí sama společnost, nýbrž jsou dílem fanoušků. Když se budete hodně snažit, začne se takto vyrábět třeba i Karel Gott – jen musíte sehnat dalších deset tisíc podporovatelů. Podobně už takto nadšenci prosadili třeba seriál Teorie velkého třesku nebo film Krotitelé duchů.

Lego ovšem vyrobilo i několik minifigurek, které se tak sice nejmenují, ale nápadně se podobají reálným či fiktivním předlohám: detektiv s lupou a ušatou čepicí nemůže být nikdo jiný než Sherlock Holmes a záchranářka v červených jednodílných plavkách a s plovákem? Samozřejmě Pamela!

Podívejte se na bohatou galerii:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi