Malé slůně se ve čtvrtek 20. října díky pěknému počasí konečně vydá na průzkum venkovního výběhu. K vidění v Údolí slonů tak budou obě pražská slůňata, která spolu dovádějí, jako by byli sourozenci.

Nejmladšímu pražskému slůněti ještě nejsou ani dva týdny, za tu dobu se toho ale stačilo hodně naučit. Od svého narození velmi dobře prospívá, proto bylo pár dní po porodu spojeno se starším slůnětem Maxem,“ vysvětluje tisková mluvčí Zoo Praha Hana Matoušů.

Nerozlučná dvojka

Třináctidenní sloní chlapeček má jak ve vnitřním, tak ve venkovním výběhu o zábavu postaráno. Ihned po narození se o něj totiž zajímal půlroční slon Max. Čerstvého novorozence nejdříve chovatelé oddělili společně s matkou od ostatních, aby si oba odpočinuli. Za pár dní už ale začal Max s maličkým »chobotnatcem« dovádět.

Maxmilián, který se narodil slonici Janitě 5. dubna,  zpočátku nevěděl, do jaké míry si může se slůnětem hrát a jak s ním zacházet. Když ale slonice Tamara zakročila, rychle zkrotl. Teď jsou už obě slůňata nerozlučná, nejen že spolu tráví veškeré dny, ale už i noci.

Za pěkného počasí se na dovádějící slůňata ve venkovním výběhu Zoo Praha můžete podívat od třinácti hodin.

Podívejte se na roztomilá slůňata, která dovádějí i venku:

Fotogalerie
37 fotografií