Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Rozvod na ruský způsob: Soud rozhodl rozdělit dům za 60 milionů na dvě části, došlo na betonování

Autor: shp - 
25. října 2016
22:58

Jiný kraj, jiný mrav. O chladném Rusku to platí dvojnásob. Při rozvodu Margarity Svitněnko (45) s manželem Sergejem soud rozhodl, že si pár musí rozdělit dům v hodnotě 60 milionů hezky 50:50. A to i když to znamená, že se jeho vnitřek musí zabetonovat.

Svitněnko na vlastní kůži zažila, jaký je život v luxusu. Jenže za to draze zaplatila. Její manžel jí začal zahýbat s milenkami. „Měli jsme dříve problémy kvůli jeho aférkám,“ vypověděla Margarita.

Hodila jsem je za hlavu, protože jsem ho milovala a myslela jsem si, že není správné se rozejít a nechat naše dvě děti bez obou rodičů. Ale pak mě opustil nadobro a zažádal o rozvod,“ pokračuje Ruska zvyklá na luxus.

Soud jasně rozhodl, že se má majetek rozdělit napůl, což platí i o zámožném sídle v moskevské zbohatlické čtvrti Rublyjovka v hodnotě 60 milionů. Nařídil proto, že se dům zabetonuje přesně v polovině.

Do ložnice se už nedostane

Jenže poté začaly opravdové problémy. „Přišel soudní expert, aby změřil dům a zjistil, jak rozdělit místnosti. Schodiště do druhého patra je ale na manželově straně,“ vypověděla Ruska. Soud požádala o oddálení stavebních prací.

Důvod byl jediný – aby si mohla postavit nové schodiště. Soud jí vyhověl, ale netrvalo dlouho a u dveří zazvonili dělníci. Byl s nimi i soudní úředník, který prý ale naprosto ignoroval předchozí soudní rozhodnutí o oddálení stavby.

Dům byl skutečně nakonec rozdělen betonovými cihlami vedví. Ke smůle Margarity, která má v druhém patře ložnici, do které nyní nemá šanci se dostat. Čekají ji tak další soudní tahanice.

Zobrazit celou diskusi