Kancelář vládce Prahy 6, Ondřeje Koláře (TOP 09), je plná zajímavých překvapení. Redaktor Blesk.cz se byl podívat, jak to u starosty vypadá.

Zahnuté zuby nahoru

Když člověk vejde do krásné nové kanceláře, která byla před dvěma lety rekonstruována, všimnete si hned na první pohled asi metr vysokého bílého plyšového prasete. „To je prase, které mělo původně hrát ve vánoční reklamě Kofoly. Původně tam mělo být toto plyšové, nakonec ale bylo živé,“ vysvětluje Kolář.

Hned za ním se nachází velká zeď s knihami a dalšími různými předměty. „První, co jsem si sem přinesl, byly knihy. Hlavně nesmí chybět má oblíbená, Fimfárum od Jana Wericha a Jiřího Trnky,“ pokračuje starosta.

Na poličkách má ale také například fotografii prvního polistopadového prezidenta Václava Havla, kterého si Kolář nesmírně váží, nebo diplom z washingtonské univerzity. Úplně jinou kapitolou je ale tričko Tří sester, u kterého starosta odhaluje další tajemství.

Plyšové prase
Autor: Tadeáš Provazník

Metalová hudba a děti

Ačkoli by to člověk do Koláře neřekl, nejraději má metalovou hudbu. K tomu mu obvykle v kanceláři hraje jedna z jeho oblíbených kapel, Metallica, a další tvrdší muzika. „Občas za mnou přijdou kolegyně z ostatních kanceláří, ať si to ztlumím, že se u toho nedá pracovat,“ směje se vládce Prahy 6.

Vedle počítače má zase fotografie svých dětí. Albert (3) a David (2) jej s manželkou v kanceláři občas navštíví, jelikož tu starosta tráví hodně času. „Dokonce tu mají i pár hraček, například autíčka, aby se tu kluci nenudili,“ ukazuje starosta.

Tajné dveře

Velikým překvapením pro něj byly ale „skryté“ dveře nalevo od vstupu. „Vůbec jsem nevěděl, k čemu to slouží, přišel jsem na to dokonce až po nějaké době, co jsem byl starostou. Kolář přistupuje k šoupacím dveřím, za kterými se skrývá velká místnost. „Mám tu také šatnu s koupelnou a sprchou. Což se docela hodí. Kdybychom se doma pohádali, tak nemusím zvonit u kamarádů, ale lehnu si tu na gauč a mám tu i sprchu,“ vtipkuje starosta s úsměvem.

Koupelna se sprchou v tajných dveřích v kanceláři
Autor: Tadeáš Provazník

„Celkově má kancelář asi 75 metrů čtverečních, což je velké jako průměrný pražský byt,“ dodává. Na poslední chvíli jej ale ještě napadá jedna zajímavost. Ze skříně pak vytahuje několik různých medailí. „Dříve jsem závodně vesloval, ale asi před deseti lety jsem musel skončit. Mělo to několik důvodů, hlavně ale zdravotní a časové. Někdy bych se k tomu ale hrozně rád vrátil,“ říká nakonec starosta.

Fotogalerie
15 fotografií