Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dosud nezveřejněné foto z archivu Ladislava Štaidla: Pařba s Gottem a Štrougalovou dcerou!

/
  • Oslava Ladislava Štaidla! Na party dorazili samí prominenti.
    25. října 2016 ● 20:00

    Každý, kdo v roce 1985 v českém showbyznysu něco znamenal, musel na oslavu do Jevan. Skladatel a dlouholetý kapelník Slavíkova orchestru Ladislav Štaidl (71) tehdy sezval na své čtyřicátiny spoustu slavných. Podívejte se, kdo všechno se zúčastnil!

  • 1.

    Party prominentů!

    Na oslavě nechyběl samozřejmě Karel Gott (77) se svou tehdejší milou. A dobře se tam bavila dokonce i dcera tehdejšího premiéra Lubomíra Štrougala (92)! Úplně mrazí ze skutečnosti, že jednomu z hostů – králi českých seriálů Jaroslavu Dietlovi (†56) – při focení zbývaly už jen tři a půl měsíce života...

    Oslava Ladislava Štaidla! Na party dorazili samí prominenti.
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 2.

    Kája a Láďa: Kamarádi přes půl století

    Karel Gott se poznal s Ladislavem Štaidlem v roce 1963, kdy přišel muzikant do legendárního divadla Semafor, kde už Slavík působil. Po dvou letech ještě spolu s bratrem Jiřím Štaidlem (†30) založili vlastní divadlo Apollo. V roce 1967 odjeli všichni tři společně do Las Vegas. O šest let později Jiří zahynul při autonehodě v Říčanech.

     

    Slavík Karel Gott
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 3.

    Jitka Svobodová: Slavíkova milenka

    Jitka Svobodová (50) byla tehdy láskou Karla Gotta. Dokonce právě s ní vznikla pověstná fotografie ze Slavíkovy koupelny, kde je Jitka v rouše Evině. Jenže když kráska zjistila, že je její Karel podruhé otcem, vztah rychle skončil.

    Jitka Svobodová byla milenkou Gotta.
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 4.

    Jiří Adamec: Adamec a jeho první žena

    Režisér Jiří Adamec (68) patřil už tehdy k televizní špičce. Měl za sebou např. úspěšné seriály Sanitka, Zkoušky z dospělosti a Bylo nás šest. Po jeho levici sedí první manželka doktorka Tatiana Adamcová (65), s níž má děti Terezu (38), Kristinu (26) a Marka (42). Druhé režisérově manželce Janě Adamcové (44) bylo tehdy pouhých sedm let a chodila do první třídy základní školy.

    Jiří Adamec na oslavě Štaidla nemohl chybět
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 5.

    Jan Vančura: Stěhovavý Vančura

    Zpěvák Rangers (v té době Plavců) Jan Vančura (69) byl tenkrát ženatý s manekýnkou Melánií Vančurovou (66). Netušil, že se během budoucích 30 let stihne oženit ještě dvakrát a že se odstěhuje z Prahy do Hradce Králové, který se stane jeho 14. domovem v řadě. Melánie Vančurová byla v roce 1967 tváří francouzské parfémové značky Miss Dior. Před Vančurou byla provdaná za Darka Vostřela (†63), který hrál v Písni pro Rudolfa III. řezníka Rudolfa.

    Autor: 

  • 6.

    Ladislav Štaidl: Oslavenec

    Ladislav Štaidl (71), obklopený čtyřmi kráskami, se výborně bavil. Neměl ani potuchy o tom, že mu za rok zkříží cestu začínající hvězdička Iveta Bartošová a za 11 let s ní bude mít syna Artura (20). Netušil nic o tragickém konci labilní zpěvačky a o tom, že na výchovu Artura zůstane sám.

    Ladislav Štaidl
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 7.

    Eva Štrougalová: Dcera komunistického bosse

    Právnička Eva Štrougalová (61) byla dcerou předsedy vlády ČSSR Lubomíra Štrougala (92). V roce 1977 si vzala novináře Mladého světa Jiřího Janouška (72). Dnes má Eva s kostýmní výtvarnicí Danielou Flejšarovou (62) módní značku E.daniely.

    Eva Štrougalová na archivní fotografii z oslavy Ladislava Štaidla
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 8.

    Aňa Štaidlová: Rok před nevěrou

    Tady se Aňa Štaidlová (69), bývalá manekýnka, právnička, první žena Ladislava Štaidla, matka jeho dětí Jana (40), Jiřího (41) a Karolíny (35), ještě usmívala. Jen rok po velkolepé oslavě se ale její muž seznámil s Ivetou Bartošovou (†48) a rodinná idylka skončila.

    Autor: 

  • 9.

    Hana »Šiška« Svobodová: Hele, Šiška!

    Na snímku chybí Karel Svoboda (†68), který fotil. Zato tam byla jeho první žena Hana, zvaná Šiška, která zemřela v roce 1993 na rakovinu. Než poznala hitmakera a měla s ním děti Petra (36) a Janu (45), pracovala jako manekýna. Byla ve společnosti velice oblíbená a vyhledávaná.

    Svobodová na oslavě Štaidla
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 10.

    Eduard Polívka: Sběratel mincí

    Eduard Polívka (†95) byl jedním z nejznámějších českých numizmatiků. Zemřel v roce 2012. Oslavy se zúčastnil s manželkou.

    Eduard Polívka na archivní fotografii z oslavy Ladislava Štaidla
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 11.

    Josef Bendl: Rodil děti slavných

    Slavný porodník Josef Bendl pomáhal na svět i dětem slavných. Odrodil všechny tehdejší Štaidlovy potomky.

    Josef Bendl na archivní fotografii z oslavy Ladislava Štaidla
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 12.

    František Hrabal: Ten, co zlikvidoval Kubišovou

    Na oslavě nechyběl ani ředitel normalizační agentury Pragokoncert, která jako jediná u nás zprostředkovávala vystoupení českým umělcům v zahraničí. František Hrabal se v únoru 1970 snažil zdiskreditovat Martu Kubišovou (73) podvrženými pornografickými snímky. Zpěvačka na něho podala trestní oznámení a 20 let si nikde veřejně nezazpívala.

    František Hrabal na archivní fotografii z oslavy Ladislava Štaidla
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 13.

    Jiří Anderle: Zamilovaný malíř

    Akademický malíř Jiří Anderle (80) není jen jedním z nejslavnějších českých tvůrců, ale taky velice zajímavý člověk, který vedle štětce vládne i mluveným slovem. V rozhlase měl několik let vyhledávaný pořad Láska za lásku, kde poeticky vyprávěl o věcech kolem nás.

    Jiří Anderle na archivní fotografii z oslavy Ladislava Štaidla
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 14.

    Jiří Janoušek: Přepsal Ebena

    Novinář Jiří Janoušek (72) oslaví příští rok s manželkou Evou Štrougalovou již 40 let společného života. Je mimo jiné autorem knižního zpracování televizních rozhovorů Marka Ebena (58) Na plovárně, knihy rozhovorů s Janem Werichem (†75) a řady cestopisů.

    Jiří Janoušek na archivní fotografii z oslavy Ladislava Štaidla
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 15.

    Jaroslav Dietl: Poslední šťastné dny Dietlových

    Bývalou televizní hlasatelku Magdalenu Dietlovou (72) tehdy samozřejmě vůbec nenapadlo, že jejímu manželovi Jaroslavu Dietlovi (†56), z jehož pera pochází Nemocnice na kraji města a řada dalších českých seriálů, zbývají už jen tři měsíce života. Brali se v roce 1974 v Brně a byli spolu velice šťastní. Král českých seriálů zemřel tři a půl měsíce po oslavě na tenisových kurtech na infarkt přímo před očima své ženy a dětí. Právě se chystal na rodinnou čtyřhru...

    Magdalena Dietlová na archivní fotografii z oslavy Ladislava Štaidla
    Autor: David Kundrát, Karel Svoboda, ara

  • 16.

    Čtěte více!

    Vše o Karlu Gottovi naleznete: ZDE!

    Vše o Ladislavu Štaidlovi naleznete: ZDE!

    Fotogalerie
    25 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 68

bursik: mates9 vystizne "tvorba" novinaru!! Jen koukam -Adamec- to je osklivy clovek odjakziva ,Dietl a dalsi -mladi ,ale "uff" Charakter a Jebany- to je stale stejne,clanek nadbytecny,skoda slov

(20. 03. 2017 06:11)

bursik: jouda pravdive a z hloubi duse napsano i za mne

(20. 03. 2017 06:01)

matno: Ty bys to rád vzal za ně, co?

(18. 03. 2017 19:45)

matno: A jejda! Ty závidíš, že tě nepozvali taky, co?

(18. 03. 2017 19:42)

joudajoudovy: umelci se s kazdou vladou i zrizenim kamaradi,aby meli do ceho pichnout a neco vydojili. ma to jedno nebezpeci. po zmene politickych koryt se obhajuji a do sveta krici,jak proti byvalemu rezimu bojovali a hle,u noveho se rychle usalasi. i takova magdicka dietlova,ktera si s rodinkou zila v barrandovske vile na skale,porizene za komunisticke prasule,po listopadu halekala,jak jarousek byl byvalym rezimem zneuzity,tyrany,stihany a jak trpel pri psani soudruzskych pouvidacek.prave ona patri mezi soucasne pokrytce,kteri zbroji proti udajne narusene demokracii,vystavuje se u krause,doporucuje usinaciho degenerata,ale soudruhum slouzili do roztrhani tela,jinak by si jarous,jenz byl u soudruhu cinny od roku 1949,studoval v 50.letech,prezil vsechny rezimy,ani neskrtl a s chromou nohou by pro magdicku nemel sexappeal. jen at to lidi vidi.i ten vasa havlu s chatrou,ktereho si komunisti hyckali,nebyli zadni bojovnici za svobodu.museli to udelat studenti,delnici z CKD a obyvatelstvo,protoze to okolo vsude jiz prasklo a havloide nic menit nechteli. kdyz vse bylo jasne,vylezli ze svych plynovych kotelen,velkometraznich bytu v centru prahy a podvodnym zpusobem se dostali ke korytum,kde sve komunisty na oplatku hyckali,hajili a do vlady i na exponovana mista je posadili. komu slo o kejhak,to byli herci za valky a nakonec se z ct dozvime,ze nejvetsim chudakem byl promiskuitni kolaborant havel,ktery nejvice zbohatnul za protektoratu a dedecive z toho ziji dodnes. to uz takovy otec od rodiny,naruzivy chatar,zahradkar ci rybar,ktery se 1xrocne musel zucastnil cviceni LM na fabrikantskem dvorku,aby se jeho deti dostali na skolu,byl mensim zlem,nez nasi stale aktivni umelci. bohuzel,kdo nezazil,nepochopi,hlta recicky pseudodemokratu a do hlavy si nechava poustet chimery aniz by si zjistil ci overil udaje. a nakonec?tito zmanipulovani se vysmivaji rodicum,samozivitelkam, duchodcum, invalidum i nemocnym detem,jenz aby usetrili,musi se ucastnit potupnych slevovych akci.

(18. 03. 2017 15:11)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy