Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Vatikánský kardinál zvrhlým pedofilem? Policie ho šetří kvůli zneužívání dětí

Autor: Alexandr Božilov - 
26. října 2016
12:11

Katolické církvi hrozí další skandál týkající se sexuálního zneužívání mladých chlapců. Australští policisté přiletěli přímo do Vatikánu vyslechnout vysoce postaveného kardinála. Několik mužů totiž nezávisle na sobě vypovědělo, že je církevní představitel v minulosti sexuálně obtěžoval.

„Tři naši policisté odcestovali minulý týden do Vatikánu, aby vyslechli kardinála George Pella ohledně podezření ze sexuálního zneužívání. Vyšetřování nadále pokračuje, ale nyní nebudeme podávat další informace“, uvedla mluvčí policie australského státu Victoria.

Kardinál George Pell (75), který je zároveň hlavní finanční poradce papeže Františka, již několik měsíců čelí obvinění, že v minulosti sexuálně napadl mladé chlapce. Dva muži vypověděli, že je kardinál osahával v bazénu. Jiný muž podle australských médií viděl, jak se kardinál obnažoval před skupinkou mladých chlapců v převlékacích kabinkách surfařského klubu. Oba incidenty se měly odehrát v 70. a 80. letech minulého století, kdy Pell působil jako biskup v Sydney a Melbourne.

Pell veškerá obvinění odmítá. Papež František již v srpnu uvedl, že se k případu nebude vyjadřovat, dokud vyšetřování neskončí.

Není to zdaleka první případ, kdy vysocí představitelé katolické církve čelí obvinění ze sexuálního zneužívání. Například v roce 2002 vypukl obří skandál poté, co se provalilo, že někteří američtí biskupové kryjí své kolegy, kteří sexuálně zneužívali děti. Podobné případy se v minulosti odehrály po celém světě. Církev už na odškodnění obětí vyplatila desítky milionů dolarů.

kukuku ( 26. října 2016 14:14 )

Nepíše se o ničem jiném, než o těch pošahaných kosteloprdech. Napište stručně, že to je jedna svi*ně vedle druhé a pište o něčem jiném - třeba o Hermanovi, o tom se dlouho nepsalo.

sores ( 26. října 2016 13:42 )

 Každému mužskýmu co zprzní život malému dítěti které nemá sílu se ubránit, uříznout bez milosti koule!!!! Je to bestiální čin nejtěžšího kalibru!!! A jen proto že ta vymyšlená víra nedovoluje chlapům si zašu.kat když to příroda přidělila naprosto každému živočichu. pak se s tím ti pobožný perou a jdou na děti nebo mezi sebou. Stejně si ho každý vyhon.ní pod peřinou, takže je to velká lež, neovládne se žádný z nich. Přírodu nikdo ne.ochčije.

Zobrazit celou diskusi