Infrapaprsky jsou IN

Zpočátku byly využívány jen v léčebných zařízeních, sportovních klubech nebo fitness centrech. „Jejich popularita se však rychle rozšířila i do našich příbytků. A to díky domácím infrasaunám, které metodu efektivního a do hloubky mířeného prohřívání těla zpřístupňují doslova každému,“ říká Jakub Nováček z Mountfieldu. Infrasauny  jsou vyrobeny z kvalitního a pro tento účel ideálního dřeva kanadského jedlovce, popřípadě cedru. Teplo pak produkují speciální karbonová nebo keramická topidla.       

Letošní novinka, infrasauna Corinna je vyrobena z kanadského jedlovce a obložena atraktivními deskami MDF. Díky svému atraktivnímu vzhledu se hodí i do velmi moderních interiérů.
Autor: Mountfield

Běžně se rodinné infrasauny prodávají jako stavebnice, přičemž jednotlivé díly složíte během pár desítek minut. Stačí mít metr nebo dva čtvereční volného prostoru a zásuvku na 230 V.

Vedle klasické výbavy jako je rádio/MP3 s dálkovým ovladačem, přehledný ovládací panel nebo ionizátor, disponuje oblíbený model Tonga možností „naordinovat“ si vlastní chromo terapii. Tedy možnost měnit barvu vnitřního osvětlení podle momentální nálady.
Autor: Mountfield

Proti stresu i vráskám

Pravidelný pobyt v infrasauně má na člověka blahodárný vliv. Pomáhá například při bolestech svalů a kloubů.  A snadněji se i hubne. Za pouhých 30 minut v kabině totiž spálíte až 600 kcal. Lékaři také vyzdvihují kladné působení na krevní oběh a zvýšení imunity, což je zvlášť v zimě vítaný efekt. Odborníci navíc upozorňují, že saunování pomáhá vyplavovat tak zvané hormony štěstí, tedy endorfiny, které zlepšují náladu, navozují příjemné pocity a odbourávají stres.

Rodinná infrasauna Rowen, další novinka tohoto podzimu, disponuje 11 karbonovými topidly včetně dvou podlahových, která příjemně ohřívají nohy.
Autor: Mountfield

Je libo finskou klasiku?

Kdo dává přednost klasickému parnímu saunování, může si domů pořídit finskou saunu. I tyto sauny se totiž dají umístit do libovolného temperovaného prostoru v domě či v zimní zahradě.

Podle odborníků pravidelné saunování v páře zlepšuje imunitu, snižuje krevní tlak a prospívá srdci, plicím i ledvinám. Pomáhá také při bolestech svalů a kloubů a dobře účinkuje i na některá kožní onemocnění. A abychom nezapomněli na krásu. Během pobytu ve finské sauně se dokonale vyčistí pokožka, zjemní a zpružní pleť, vyhladí vrásky...

Atraktivní finská sauna Fiona 2 s půdorysem 196 x 170 x 198 centimetrů se skoseným rohem má dvě lavice pro pohodlné saunování dvou ležících nebo čtyř sedících osob.
Autor: Mountfield

Moderní finské sauny jsou vyrobeny ze severského smrku, který výborně odolává změnám vlhkosti a teplot. K jejich vyhřívání používají speciální saunová kamna s výkonem až 9 kW. A co je nejdůležitější? „Designéři jim věnují velkou pozornost, takže každý z modelů je doslova šperkem,“ uzavírá Jakub Nováček z Mountfieldu.

Finská sauna Parima 4 vnáší do interiéru noblesu a luxus. Zaujme impozantním oblým nárožím z pobronzovaného skla a velkým vnitřním prostorem.
Autor: Mountfield