Moderátorka Snídaně s Novou, od nedávné veselky oficiálně paní Reinders, se stala adoptivní psí mámou. „Teď mám během měsíce a půl třetího pejska. Jako první jsem měla dceru a pak její maminku z množírny. Pejsci byli Jack Russelové a byli ve špatném psychickém stavu. Té první Roxy se bez ustání klepaly zadní nohy,“ přiznala Blesku Hanka téměř se slzami v očích.

Vyhrknou jí prý pokaždé, když se setká s novým týraným psem. „Když ale pak vidíte, jak ti pejsci den po dni dělají u nás pokroky, je to skvělé, k nezaplacení,“ přiznala.

Největším problémem týraných chlupáčů jsou podle ní psychické problémy. „Neurózy jsou ale bohužel společné pro všechny pejsky z množíren. Někde se to srovná, někdy to už zůstane. Bojí se třeba jen natažené ruky. Neumějí chodit po schodech ani procházet dveřmi, protože jsou zavření v bednách naskládaných na sobě, kde se ani neotočí, a všechnu potřebu vykonávají pod sebe. Pejsci ve spodních klecích pak po měsíci v těch výkalech i umřou,“ šokovala.

Fotogalerie: Svatební fotografie moderátorky Hany …
32 fotografií

Zdravotní stav psů z množíren je žalostný. „Teď mi třeba volala nová majitelka fenečky Dalily, kterou jsem tu měla, a říkala mi: Radši zajděte se svými psy k veterináři, protože malá měla svrab v uších,“ prozradila Mašlíková s tím, že jde o úplně běžnou věc.

„To zlo, o kterém se dozvídám, je opravdu strašné. Jedna ženská třeba, když její fenka nemůže rodit nebo se s pejskem něco děje, je bez skrupulí hází prasatům, aby je sežrala!“ šokovala Hanka.

„Můj velký sen by bylo mít malinkatý útulek, kde bych se věnovala těm hodně týraným psům. Ale ono to není jednoduchý. Vadí mi to, že se primárně neřeší ty množírny. Kdyby nebyly, nemusely by existovat organizace, jako například Psí štěstí, se kterými spolupracuji,“ svěřila Hanka.

Fotogalerie
69 fotografií