Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trumpa čeká Bílý dům: Musí se vzdát svého luxusu

Autor: Veronika Kynclová - 
11. listopadu 2016
05:00

Bydlení v Bílém domě zní jako sen. Ne však nově zvolenému americkému prezidentovi Donaldu Trumpovi (70). V lednu opustí svůj zlatem vykládaný »bejvák« za 2,5 miliardy a půjde do »obyčejného« prezidentského sídla.

Doposud žil realitní magnát ve svém mrakodrapu na Manhattanu. Budova stojí na prestižní adrese Pátá avenue č. 725 a je z ní úchvatný výhled na newyorský Central Park. A aby bylo všem jasno, komu tenhle kolos patří, místo jmenovky na schránce na něm visí nepřehlédnutelný zlatý nápis TRUMP TOWER.

Zvenku vypadá jako normální věžák, ale vevnitř to obyčejné rozhodně nečekejte.Trump se svou třetí manželkou Melanií (46) a synkemBarronem(10) žije v 66. patře. Nábytek značky IKEA byste ale u nich hledali marně, spíš to tam vypadá jako na zámku ve Versailles!

Trumpův majetek činí dle Forbesu 91 miliard Kč, takže při zařizování mohl pustit kontu žilou. Hodnotu jejich bytu, který sahá ve věžáku přes tři patra, odhaduje Daily Mail na 2,5 miliardy korun. Už vstupní dveře vás ozáří, neboť jsou ozdobené zlatem a diamanty.

Když pak vejdete dovnitř, vidíte od podlahy až ke stropu mramor, zlatem obložené stropy či křišťálové lustry, jejichž lesk se odráží na drahých sochách, řeckých vázách a vzácných obrazech.

A aby zlata nebylo málo, jsou jím pro jistotu obložené i lampy, mísy a poháry na víno. Že v téhle »zlaté kleci« bydlí i nějaká rodina, naznačují snad jen rodinné snímky Trumpova klanu na komodě…

Po složení prezidentského slibu (20. ledna) bude Trumpova nová adresa znít: Bílý dům, 1600 Pennsylvania Avenue, Washington D. C. Patřit mu tam budou čtyři patra (dvě reprezentativní, dvě soukromá) mezi Západním a Východním křídlem.

Na mramor a zlato všude kolem může Trump rovnou zapomenout, styl Bílého domu je totiž pozdně gregoriánský. Nechybí v něm ale tenisové hřiště, bowlingová dráha, kino, plavecký bazén či podzemní úkryt. U domu je pak rozsáhlá zahrada – zejména království současné první dámy Michelle Obamové (52), která tam pěstuje zeleninu.

V hlíně se ale paní Trumpová, zvyklá na perfektní manikúru, asi hrabat nebude… Alespoň ale může z okna obdivovat přes 300 druhů rostlin a více než 670 květin.

Bílý dům Bílý dům | Getty Images, scom, Reuters, Profi media.cz

toriaya ( 12. listopadu 2016 00:31 )

Pokud vím, tak neobývá úplně nejvyšší, protože ty se dobře prodávají. Dnes už se mi nechce, ale zítra (vlastně dnes, protože už je po půlnoci a tudíž sobota) najdu odkaz.

juuuhele ( 11. listopadu 2016 17:40 )

Ono je tam dost těžké ta patra počítat. Kde mají začnou, z venku vidíš 58, ale tam je ještě několik pater. Počátají-li to od podestu, pak 58, ale v tom podestu je ještě skryto hodně pater, takže pravdu mají oba. V každém případě obývají nejvyšší 3 patra.

juuuhele ( 11. listopadu 2016 17:32 )

Fandím mu, konečně se podařilo prolomit černé sukno, které stále víc potahovalo zemi. Konečně pochopila většina Američanů, že by je Hillary vedla do 3.světové. Dík těm, kteří ho volili, díky němu se mění směr, díky nim dojde ke klidu a USA bude muset zvážit čím se bude v budoucnu živit. Válkami si už ani oni nepřejí. Trump pozitivně překvapí jako žádný před ním.

juuuhele ( 11. listopadu 2016 17:24 )

gabreta ( 11. listopadu 2016 16:12 )

To je asi poprvé, kdy se miliardář nastěhuje do bytu po černochovi!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa