Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Dalík měl doma desítky milionů. Rozdával drahé dárky,“ řekla expartnerka

Autor: zst - 
6. prosince 2016
09:44

Lobbista Marek Dalík měl doma desítky milionů v hotovosti, partnerkám rozdával luxusní auta, šperky i byty. U soudu to řekla jeho expartnerka Gabriela Horáčková. Bývalý poradce premiéra Topolánka chce po své „ex“ vrátit 6,5 milionu korun, které jí údajně půjčil na koupi bytu. Dalík si mezitím odpykává 4letý trest za podvod při nákupu Pandurů. Informovaly o tom Hospodářské noviny.

„Brala jsem to jako běžný standard. Disponoval takovým majetkem, že 6,5 milionu bylo pro něj nepodstatnou částkou,“ diví se Dalíkově požadavku Horáčková. U soudu dále řekla, že podobně štědrý nebyl exporadce jen k ní.

„Dostávala jsem od něj velké množství darů, byl velkorysý jak ke mně, tak ke svým dalším kamarádkám,“ poznamenala. Zhruba hodinová výpověď Horáčkové také poodhalila, co měl Dalík doma, jak se choval a jak jejich osmiletý vztah probíhal.

„Standardně měl k dispozici několik desítek milionů v hotovosti. Prostředky, které měl doma, jsem měla k dispozici i já,“ popisovala s tím, že od Dalíka dostala dvě auta a řadu šperků. Ty kupoval i dalším ženám. „Doma jsem nacházela účtenky ke šperkům, které nebyly pro mě,“ dodala.

Jak to bylo s miliony na byt? Pojistka manželství

O 6,5 milionech korun, které chce nyní Dalík zpět, Horáčková mluví jako o dárku a jakési pojistce vztahu, možného manželství. Pár tvořili s několika přestávkami v letech 2005 až 2013.

Odloučeni byli i koncem roku 2010, kdy Topolánkův blízký spolupracovník Horáčkové zavolal a požádal ji o ruku. „Jelikož jsem k jeho návrhu na sňatek vyjádřila jistou nedůvěru, tak mi na začátku ledna 2011 zavolal, že má pro mě byt. Říkal, ať to beru jako pojistku, že má se mnou čisté úmysly,“ popsala u soudu, jak k milionům na byt přišla. Uvedenou částku, kterou od Dalíka dostala, prý převedla brzy na účet developera.

Video  Marek Dalík šel vyvenčit psa Huga.  - Blesk - Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Dalík ale tvrdí, že šlo o půjčku a jako důkaz předkládá výpis z účtu. U zmíněného převodu je v rubrice účel platby uvedeno půjčka. „Na straně žalobce je velmi silný argument,“ poukázala soudkyně Renata Poláková. Horáčková teď musí dokazovat, že má pravdu ona.

Podnikatelka s luxusními kabelkami se zatím hájí, že jí o půjčce Dalík nic neřekl. Poukázala na množství peněz v hotovosti, které se v Dalíkově domácnosti nacházelo. Podle soudkyně by se Horáčková s Dalíkem měli dohodnout. Mají na to tři měsíce. Když nenajdou společnou řeč, soud bude pokračovat, tentokrát zřejmě i za přítomnosti Dalíka.

Dříve měl Dalík pronajatý tryskáč. Dříve měl Dalík pronajatý tryskáč. | archiv Blesku

Horáčková se do podvědomí veřejnosti zapsala především v roce 2007, kdy na otevření jejího luxusního butiku dorazil premiér Mirek Topolánek. Vzápětí se ukázalo, že Topolánek už rok používal luxusní Volvo, které patřilo právě jí.

.krakonos5oo. ( 12. prosince 2016 11:05 )

Dobře se do té sestavy Zeman-Mynář-Forejt-Ovčáček hodí.

vagen ( 7. prosince 2016 10:34 )

zalezli

vagen ( 7. prosince 2016 10:32 )

hmmmm

vagen ( 7. prosince 2016 10:30 )

odsacky kmotr dalik vytuneloval ze statu stovky milionu,zasili ho,ale furt si vyskakuje a co dane?

hanka666 ( 6. prosince 2016 17:25 )

Víte jaký je rozdíl v boji s korupcí u nás a v Cíně? U nás se na boj s korupcí dají desítky milionů a ty se rozkradou a v Cíně jen koupí nový hřbitov.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa