Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čech obviněný z vraždu Britky ve Finsku: Nedokáže říct, proč to udělal, uvedla policie

Autor: ČTK ljš - 
7. prosince 2016
02:31

Čech Radek K., byl ve čtvrtek obviněn z vraždy své britské přítelkyně Rebeccy Johnson na severu Finska. Proč musela jeho partnerka zemřít, prý ale zatím nedokázal kriminalistům vysvětlit.

Šestadvacetiletá Rebcca ze Skotska byla nalezena v sobotu ráno mrtvá ve finské obci Kuttanen za polárním kruhem, kde pracovala jako sezonní turistická průvodkyně pro cestovní kancelář Santa Safari. Žena měla na těle bodná poranění. Některá britská média uvedla, že činu přecházela hádka mezi partnery.

Finská policie následně vzala do vazby jejího šestatřicetiletého českého přítele, který údajně uprchl z místa činu na saních tažených psím spřežením. Po rozsáhlém pátrání byl nalezen v místní divočině, ležel podchlazený ve sněhu v mrazu kolem minus 30 stupňů Celsia. 

"Laponský okresní soud dnes poslal do vězení muže podezřelého ze zabití. Šestatřicetiletý český občan je podezřelý, že usmrtil svou dlouholetou šestadvacetiletou přítelkyni. Obětí je občanka Skotska. Zločin je vyšetřován jako vražda," stojí v policejním prohlášení.

„Zůstává ve vazbě u laponského okresního soudu. Nadále je vyslýchán policejními vyšetřovateli. Policie současně shromažďuje další důkazy,“ píše se v dnešním tiskovém prohlášení laponského policejního oddělení.

„Podezřelý spolupracuje, ale zatím nebyl schopen objasnit motiv činu, z něhož je podezřelý,“ dodává se v prohlášení.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání