Princezna Blanka v Kouzelném měšci (1996) a princezna Elena v Ptáku Ohniváku (1997). To jsou dvě role, díky nimž si může český divák pamatovat německou herečku Tinu Ruland (50).

Tina hraje dodnes, ale pouze v nekonečných německých seriálech a slaďoučkých televizních romantických filmech, které většinou ani neopustí hranice Německa.

Navíc společně s moderátorkou Tanjou Bülter (44) a herečkou Nataschou Ochsenknecht (51) mají na kanálu YouTube vlastní program o problémech žen středního věku v dnešním Německu.

Nestárnoucí krása

Více věhlasu ale krásná Tina získala nahotou. V březnu 1988 se stala Playmate měsíce poprvé, v květnu 1989 a září 1995 se dokonce objevila na titulní straně Playboye, což si pak zopakovala ještě i v říjnu 2013, kdy ji už jen dny dělily od 47. narozenin.

Proč se k focení aktů vrátila, když se od hanbatých fotek nafocených v mládí tak zuřivě distancovala a zakázala jejich další zveřejňování? „Ze svého těla mám pozitivní pocit. Jsem s ním naprosto spokojená,“ objasnila deníku Bild.

Fotosérii z ostrova Mallorca vyhodnotila jako vkusnou. „Ty fotky dokazují, že žena může být i před padesátkou krásná i bez botoxu a zásahů plastických chirurgů. Holky, které s botoxem a plastikami začínají už ve třiceti, upřímně nechápu,“ rozohnila se.

„Nikdy jsem nedržela ani dietu, a to ani po druhém synovi, kdy jsem přibrala 22 kilo, natož abych do sebe nechala řezat. Všechny části mého těla jsou stejně staré a původní, jak je příroda stvořila,“ vysvětlovala po zveřejnění fotek.

Vnutili mi ji Němci

Tinu Ruland režisérovi Václavu Vorlíčkovi (86) do pohádky Kouzelný měšec v roce 1996 předvybral německý producent z Mnichova. Aby mu dokázal, že je krásná, ukázal mu ji i na titulce a plakátu z Playboye z května 1989.

„Chtěl mě navnadit. V Německu to bylo a dodnes je pro herečku prestiž, když je v tomto pánském časopise na titulu,“ řekl režisér Blesku. Po schůzce s producentem pozval Tinu do Prahy a udělal s ní kamerové zkoušky.

„Byla dobrá, šikovná, milá a hezká, tak jsem ji do hlavní role princezny obsadil. To, že jsem ji viděl nahou tam u toho červeného auta, jsem jí ale nepřiznal. Byla by z toho asi rozrušená...“ komentuje Vorlíček se smíchem.

O rok později režisér točil Ptáka Ohniváka a z osvědčené Tiny udělal princeznu znovu. A posléze jí dal i malou roličku v Jezerní královně. „Byla vážně dobrá,“ vzpomíná režisér, jenž se stal i v Německu legendou díky kultovním Třem oříškům pro Popelku.

Fotogalerie
8 fotografií