Slavnostní večer v prostorách Slovenského národního divadla v Bratislavě se pokusil narušit párek aktivistů Peter Weisenbacher a Alena Krempaská, který si pro tuto příležitost vyrobit svítivě žlutý transparent a výrazným nápisem oznamujícím: „Gorily tancují, lidi hladoví.“

Oba se ten večer elegantně oblékli a i se žlutou plachtou se vypravili na ples. Těžko říct, zda jim šlo opravdu o protest, nebo se spíš na akci chtěli bez pozvání vetřít. Každopádně došli jen na rudý koberec před vchodem a dál už ochranka odmítala pustit.

Weisenbacher se ovšem nechtěl jen tak bez boje vzdát, a tak nakonec došlo ke konfliktu. „Strhla se tam bitka, aktivista skončil na zemi po zásahu ochranky,“ uvedl svědek incidentu pro web Čas.sk. Posléze se už problémová dvojice raději otočila na podpatku a odešla.

Zatímco tito aktivisté prestižní akci považují za zlo, většina celebrit si ji rozhodně nechtěla nechat ujít. Dorazili například herci Vlado Kobielsky (41) alias Richard Fila v seriálu Dr. Ludsky (Dr. Dokonalý), Lukáš Latinák (39) z filmů Hodinový manžel a Manžel na hodinu, Marek Majeský (44), který si zahrál v Bathory či seriálu Panelák, Lucia Hurajová (40), kterou můžete znát ze seriálu Krev zmizelého, a František Kovár (70) ze seriálu Zoo vysílaného na JOJ Family.

Ples zahájila úderem do gongu herecká hvězda z Pelíšků Emília Vášáryová (74). Za večer vystoupilo hned několik hudebních hostů, mimo jiné iDavid Koller (56) či zpěvačka Celeste Buckingham (21), princezna Beatrix z vánoční pohádky Láska na vlásku.

Sportovce zde zastupoval třeba slovenský reprezentant v chůzi a Sportovec roku Matej Tóth (33), který přiznal, že si na účast na společenských akcích teprve zvyká. „Já jen doufám, že se nám s manželkou podaří pár těch příjemných pohybů,“ odpověděl na dotaz webu Pravda.sk, jestli by nechtěl také titul nejlepšího tanečníka.

Stejně jako Tóth byl letošní Ples v Opeře premiérou i pro moderátora Milana „Juniora“ Zimnýkovala (38) a herečku Olgu Belešovou (51), která si přivedla svého japonského manžela Masahika Shirakiho.

Už tradičně přišel návrhář Boris Hanečka v doprovodu modelky Lucie Hablovičové (37). Chybět nesměly ani moderátorky Zlatica Puškárová (39) a Danica Kleinová (44), nebo zpěvačka Katarína Hasprová (44).

Fotogalerie
26 fotografií