Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lenku obviněnou v Kambodži za držení drog možná propustí na kauci

Autor: dce, ČTK - 
9. ledna 2017
19:32

Mladá Češka, kterou na konci roku zadržela kambodžská policie, už nečelí obvinění z výroby a distribuce drog, stále je ale obviněna kvůli držení omamných látek. Její právník ji tak chce dostat z vězení na kauci. Televizi Prima to řekl Lenčin otec.

Kambodžská policie zadržela šestadvacetiletou Češku koncem prosince spolu s několika dalšími cizinci. Kambodžské úřady už ale část obvinění proti zadržené Češce podle jejích rodičů stáhly. „Nebyla tedy prokázána ani výroba, ani distribuce. V současné době dcera čelí obvinění z držení omamných látek,“ uvedl Jiří Vlk, dívčin otec.

„V současné době se zvažuje otázka možného propuštění na kauci, to ještě není vyřešeno a je to z toho důvodu, že veškeré vyšetřování ze strany kambodžských úřadů už již je oficiálně ukončeno,“ řekl televizi Prima otec zadržené Češky. Jak by mohla být kauce vysoká, ale není jasné.

Kambodžská policie si už prý ani nemyslí, že by Češka byla součástí gangu, který vyráběl a distribuoval drogy typu extáze. „Její případ je řešen naprosto samostatně. Ona znala údajně ty lidi jenom z nějakého společného posezení v restauraci,“ tvrdí Lenčin otec.

„Určitě maminka šílí hrůzou, že tady nemám co jíst a jsou tu samí vyvrhelové, jídlo je tady super, holky se mě tu ujaly, pomáhají mi neuvěřitelně moc. Zatím jím na dluh,“ napsala zadržená Lenka V. rodině v dopise z vězení. Za držení omamných látek jí hrozí až pět let ve vězení.

PetrNovotny ( 9. ledna 2017 22:01 )

Chcípni tam smažko.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání